NBA ir žaidėjų asociacijos sutartis – minimalus rungtynių skaičius ir naujas turnyras sezono metu

Prieš 11 mėnesius 46

G.Antetokounmpo šiame sezone dar neturėtų minimalaus mačų skaičiaus (Scanpix nuotr.)

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vadovybė ir žaidėjų asociacija pasiekė susitarimą dėl minimalaus rungtynių skaičiaus.

65 mačai iš 82 – tiek reguliariajame sezone turi sužaisti krepšininkas, jeigu jis nori pretenduoti į vieną iš individualių apdovanojimų, kurie skiriami už įvairius pasiekimus. Ši taisyklė įsigalios jau nuo kito sezono.

Geras pavyzdys yra Filadelfijos „76ers“ aukštaūgis Joelis Embiidas, kuris kol kas yra sužaidęs 62 susitikimus, bet MVP rinkimuose šiuo metu rikiuojasi iškart su Nikola Jokičiaus. Giannis Antetokounmpo sąraše yra trečias, o yra sužaidęs 61 rungtynes.

Minėtais atvejais komandos privalėtų reguliaraus sezono pabaigoje leisti savo žvaigždėms rungtyniauti, o ne jas ilsinti, kai situacija lentelėje būtų aiški, kitaip jie negalėtų pretenduoti į individualius prizus.

Nauja kolektyvinė sutartis, kuri pasirašyta septyneriems metams, įtraukė ir naują turnyrą, vyksiantį sezono metu, kurio formatas bus paskelbtas kiek vėliau. Šį turnyrą laimėjusios komandos kiekvienas žaidėjas gaus po 500 tūkst. JAV dolerių.

„Ilgoji pertrauka“: užduokite klausimą laidos dalyviams

Skaityti visą pranešimą