NBA ir Eurolygoje žaidęs amerikietis baigė karjerą būdamas vos 31-erių

Prieš 1 metus 107

Anksti sportbačius ant vinies kabinti nusprendė įžaidėjas Philas Pressey. Jis tai padarė vos 31-erių.

Krepšininkas imsis trenerio darbo Misūrio universitete, kurį baigė pats. 

Amerikietis profesionaliai žaidė nuo 2013 m., kai bandė laimę Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) Jis siekė įsitvirtinti Bostono „Celtics“, Filadelfijos „76ers“, Fynikso „Suns“ klubuose, bet vis keliaudavo į Plėtojimosi lygą.

NBA jis sužaidė 139 rungtynes, kuriose per 14 minučių rinko 3,2 taško, atkovojo 1,5 kamuolio ir atliko 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

2017 m. amerikietis atvyko į Eurolygą – čia jis metus gynė Barselonos „Barcelona“ garbę. Vis tik Eurolygoje jis fiksavo 4,4 taško ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

P.Pressey vėliau keliavo į Stambulo „Bešiktaš“, Madrido „Estudiantes“ klubus, o nuo 2020 m. atstovavo Oldenburgo „EWE Baskets“. Dar pastarąjį sezoną jis Čempionų lygoje kovėsi prieš Vilniaus „Rytą“.

Praeitame Čempionų lygos sezone amerikietis per 25 minutes metė 8,3 taško, atkovojo 2 kamuolius, atliko 3,5 rezultatyvaus perdavimus ir rinko 9,5 naudingumo balo.

Vienintelis amerikiečio karjeros trofėjus – 2018 m. iškovota Ispanijos Karaliaus taurė.

J.Vainauskas: kodėl paliko „Lietkabelį“, kaip rado Čanaką, kodėl dirbo su „BeoBasket“ ir kaip su „Žalgiriu“ varžėsi dėl Jankūno parašo

Skaityti visą pranešimą