Monstrišku dėjimu „Žalgirio“ arenos stogą pakėlęs Brazdeikis: mėgaujuosi būdamas mirk arba gyvenk situacijose

Prieš 11 mėnesius 41

Penktadienį Kaunas ir vėl ošė, o beprotiškose Eurolygos lenktynėse dėl atkrintamųjų kovojantis Kauno „Žalgiris“ (17-15) dvigubą savaitę namuose vainikavo it oras svarbia pergale. Griausmingai banguojant žaliai baltai jūrai šeimininkus į pergalę vedė monstriškus epizodus vieną po kito kūręs Ignas Brazdeikis.  

Dvigubą Eurolygos savaitę namuose žalgiriečiai uždarė „Valencia“ (14-18 krepšininkus sutriuškindami rezultatu 95:74 (21:16, 31:24, 22:15, 21:19).

„Tai buvo puiki pergalė. Buvome maksimaliai susikoncentravę, sekėme žaidimo planą ir darėme tai, ką turėjome daryti. Žinojome, kad jie turi daug gerų snaiperių, todėl gynyboje bandėme ties tuo dirbti, lėtinti jų tempą. Manau, kad padarėme gerą darbą. Džiaugiamės šiuo laimėjimu

Manau, kad turime daug žaidėjų, kurie yra pasiruošę tokioms atsikingoms atkarpoms, kokia yra dabar. Treniruotėse dirbame itin sunkiai. Kartais treniruotės būna netgi sunkesnės nei rungtynės. Manau, kad su tokios puikios sportavimo sąlygos mums ir suteikia tokią gerą poziciją“, – po pergalingo mačo kalbėjo I. Brazdeikis.

Pirmojo kėlinio pradžioje abi ekipos keitėsi rezultatyviomis atakomis, o sužaidus maždaug 3 minutes Rolandas Šmitas smeigė tritaškį ir šeimininkai pirmavo 9:6. Po keletos akimirkų dar kartą areną ant kojų pakėlė tolimas Isaiah Tayloro dūris, o po Edgaro Ulanovo dvitaškio pranašumas išaugo iki 6 taškų (14:8).

Ketvirčiui perkopus į antrąją pusę žalgiriečiams bėgti į priekį trukdė neatkovoti kamuoliai gynyboje, o antrąsias progas susikūrę varžovai alsavo į nugarą. Galiausiai, pirmąjį kėlinį uždarė taiklus Igno Brazdeikio baudos metimas, po kurio persvara išaugo iki 5 taškų (21:16).

Antrasis kėlinys žalgiriečiams neprasidėjo pačia geriausia nata. Po puikaus kamuolio judėjimo puolime savosios progos iš toli neišnaudojo Tomas Dimša, o į greitą puolimą pasileidę „Valencia“ krepšininkai pataikė tritaškį, vėliau pridėjo dvitaškį ir išsiveržė į priekį (25:23). Po K. Maksvyčio paprašytos minutės pertraukėlės kauniečiai šiek tiek prabudo, tačiau varžovai apsukų nemažino ir vėl išsiveržė į priekį 31:30. Visgi tada savo žodį tarė Karolis Lukošiūnas – du jo tritaškiai iš naujo užkūrė sirgalius, o kauniečiai išsiveržė į priekį 36:34.

Karšta „Žalgirio“ snaiperio ranka nemelavo ir dar kartą, o po trečio jo taiklaus tolimo metimo kauniečiai vėl šiek tiek atitolo (42:37). Tiksint paskutinei kėlinio minutei 15 tūkst. sirgalių ant kojų vėl pakėlė galingas Arno Butkevičiaus dėjimas, o po akimirkos dar įspūdingesnį epizodą sukūrė I. Brazdeikis. Pastarasis pademonstravo monstrišką šuolį ir su varžovo pražanga sugrūdo kamuolį iš viršaus. Užsiliepsnojęs „Žalgiris“ ketvirtį baigė taikliu Luko Lekavičiaus dvitaškiu ir taip susikrovė net 12 taškų persvarą (52:40).

Antroji mačo pusė prasidėjo su dar didesniais fejerverkais – ant sparnų skrajoję žalgiriečiai puikiai gynėsi, o po A. Butkevičiaus dvitaškio greitajame puolime jau turėjo 16 taškų pranašumą (61:45). Nors varžovai ir bandė grįžti į rungtynes, nuostabiai sirgalių palaikomi kauniečiai ir toliau įspūdingais epizodais puolime kilnojo arenos stogą bei Ispanijos ekipos arčiau neprisileido. Vyšnaitę ant torto paskutinę trečiojo kėlinio sekundę uždėjo taiklus I. Tayloro tritaškis, po kurio atotrūkis išaugo iki 19-os (74:55).

Ketvirtajame kėlinyje šventė Kaune ir toliau tęsėsi, o nepakartojama atmosfera besimėgavę žalgiriečiai iškovojo žūtbūtinę pergalę.

– „Valencia“ turėjo daug traumuotų žaidėjų. Ar tai sunkino pasiruošimą šiam maču?, – buvo paklausta I. Brazdeikio

– Mūsų treneris atliko nuostabų darbą ir puikiai išanalizavo varžovus. Kaip ir kiekvienoms rungtynėms, taip ir šioms, trenerių štabas mus paruošė šimtu procentų. Mūsų darbas yra viską įgyvendinti aikštelėje. Šiandien mes tai padarėme ir iškovojome pergalę.

– Išgyventa tikrai gerą žaidimo atkarpą. Kaip pats šiuo metu jaučiatės?

– Jaučiuosi gerai ir esu be galo patenkintas, kad šią savaitę iškovojome abi pergales. Mano mintys visuomet yra kitose rungtynėse. Visuomet mastau apie patekimą į atkrintamąsias ir man tai yra vienintelis šiuo metu rūpintis dalykas. Esu dėkingas, kad komandos draugai yra pasiruošę žaisti ir iškovoti pergales.

– Po galingo dėjimo emocijos tiesiog pasipylė, o Achile Polonara jus net sulaikė. Kaip apibūdintum tą emociją, po galingo dėjimo su varžovo pražanga?

– Polonara mane sulaikė ir tikriausiai tai buvo tikrai protingas sprendimas. Nežinau, ką būčiau daręs – tikriausia kažką pašėlusio. Tai buvo labai jaudinantis ir džiugus momentas. Sirgaliai tiesiog pašėlo, o aš tiesiog mėgavausi tuo momentu. Tai tikrai buvo nuostabus epizodas.

– Šansai patekti į atkrintamąsias vis dar priklauso ir nuo kitų komandų. Kaip esate įsitraukę į turnyrinės lentelės sekimą, kitų varžybų stebėjimą?

– Žinoma, kadžkiek tai stebime savo varžovus ir situaciją turnyrinėje lentelėje. Žinome, kad negalime to kontroliuoti, todėl bandome sukontroliuoti tai, ką galime. Mums liko dvi rungtynės ir manau, kad abi jas privalėsime laimėti. tai yra mūsų didžiausias tikslas. Privalome kontroliuoti tai, ką galime kontroliuoti.

– Ar dabar Kauno „Žalgiris“ yra geriausioje sportinėje formoje šį sezoną?

– Manau, kad jeigu ir toliau dirbsime taip, kaip dirbame dabar, išlaikysime tokį pat mentalitetą, tai viskas bus gerai. Čia tik pradžia, todėl privalome būti dar geresni. Manau, kad vis dar galime būti geresni, nes buvome šiandien. Visuomet yra vietos tobulėjimui, todėl tą ir sieksime daryti.

– Ar po šių dviejų pergalių nukrito tam tikra psichologinė našta?

– Asmeniškai aš visada teikiu pirmenybę dideliam spaudimui. Manau, kad tokiose sunkiose, mirk arba gyvenk situacijose, žaidžiu geriausiai. Tai yra mėgstamiausia vieta, kurioje būti man patinka. Manau, kad taip yra su daugeliu žaidėju. Būtent todėl ir bandysime toliau išlikti susikaupę ir kovoti. Pamatysime, kas iš to išeis.

Reguliariajame Eurolygos sezone lieka dvejos rungtynės. Kitą savaitę „Žalgiris“ namuose susikaus su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa, o paskutinį reguliaraus sezono mačą sužais išvykoje su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais.

Skaityti visą pranešimą