Melagingai pranešta apie sprogmenis savivaldybėje ir mokykloje

Prieš 1 metus 80

Pirmadienį melagingai apie tariamus sprogmenis  buvo pranešta ne tik oro uostuose bet ir Vilniaus savivaldybėje bei mokykloje, skelbia Policijos departamentas.

Apie 9.28 val. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo mokyklos pranešimą, kad gautas elektroninis laiškas. Jame pranešama, kad Vilniaus centre, Maironio gatvėje esančioje mokykloje padėtas sprogmuo.

Per patikrinimą sprogmenų nerasta. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad buvo įvestas planas „Skydas“, o ugniagesiai budėjo tol, kol atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Surinkta medžiaga dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Apie 10.35 val. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo Vilniaus miesto savivaldybės pranešimą. Pranešta, kad gautas elektroninis laiškas, jame pranešama apie Konstitucijos prospekte esančiame Vilniaus miesto savivaldybės pastate padėtą sprogmenį.

Per patikrinimą sprogmenų nerasta. Surinkta medžiaga dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Pirmadienį taip pat buvo gauta informacija apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uoste, visuose juose buvo evakuoti keleiviai. Per patikrinimus sprogmenų nerasta.

Pirminė informaciją apie galimą sprogmenį gauta apie 8.45 val. Informacijoje nebuvo nurodytas konkretus Vilniaus, Kauno arba Palangos oro uostas.

Dėl minėtų pranešimų Vilniaus ir Klaipėdos apskrities vyriausiuose policijos komisariatuose surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 285 straipsnį, numatantį atsakomybę už visuomenei gresiantį pavojų.

Tuo metu Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Autorė Ingrida Steniulienė

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaityti visą pranešimą