Meksikoje rastas negyvas žurnalistas

Prieš 1 metus 74

Tai naujausia iš įtariamų žmogžudysčių šiais jau daug žiniasklaidos atstovų gyvybių pareikalavusiais metais.

Nepriklausomo žurnalisto Juano Arjono Lopezo, turėjusio naujienų puslapį socialiniame tinkle „Facebook“, kūnas buvo rastas San Luis Rio Kolorado mieste šiaurės vakarinėje Sonoros valstijoje netoli JAV sienos.

Šaltinis Sonoros generalinėje prokuratūroje naujienų agentūrai AFP sakė, kad 62 metų vyras buvo atpažintas pagal pirštų atspaudus, praėjus kelioms valandoms po to, kai valstijos prokurorė Indira Contreras žurnalistams pranešė, kad rastas kūnas su tatuiruotėmis, sutampančiomis su J. Arjono Lopezo.

Apie žurnalisto dingimą buvo paskelbta rugpjūčio 9 dieną.

Atlikus skrodimą nustatyta, kad mirties priežastis – trauma buku daiktu, sakoma generalinės prokuratūros pareiškime. Jame priduriama, kad nusikaltimo tyrimas vyksta visomis įmanomomis kryptimis.

J. Arjonas Lopezas dirbo reporteriu ir vietiniame restorane, pranešė žiniasklaidos atstovų teises ginanti grupė „Reporteriai be sienų“ (RSF).

Paskutiniai jo naujienų pranešimai „Facebook“ paskyroje „Ko tu bijai“ buvo apie narkotikų konfiskavimą ir kelių pavogtų daiktų susigrąžinimą.

Žiniasklaidos teisių grupių duomenimis, šiais metais Meksikoje, kuri yra viena pavojingiausių žurnalistams šalių pasaulyje, nužudyta mažiausiai 13 žurnalistų.

Nuo 2000 metų šioje Lotynų Amerikos šalyje buvo nužudyta daugiau kaip 150 žiniasklaidos atstovų. Tik dalis žmogžudysčių buvo išaiškinta ir už jas atsakingi asmenys buvo nuteisti.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

Skaityti visą pranešimą