„Mano būstas“ pinigus už teritorijos priežiūrą renka, bet tvarkytis tenka patiems kauniečiams (foto, video)

Prieš 1 metus 108

Iškritus sniegui, o dabar pasirodžius ir lijundrai, kauniečiams vis pavojingiau išeiti iš namų, nes šaligatviai nenuvalyti, slidūs. Su problema susidūrė ir Šilainių gyventojai, kurie už teritorijos tvarkymą moka pinigus „Mano būstas“, bet paslaugos nesulaukia jau trečia savaitė.

„Jau tris savaites „Mano būstas“ nesugeba nuvalyti, pabarstyti šaligatvių ir gatvių mūsų kieme Jotvingių gatvėje prie 14 namo. Mes kas mėnesį mokam pinigus, už teritorijos priežiūrą, tačiau paslaugos nesulaukiam. Susisiekus su jais, jie išsisukinėjo, kad negalėjo taip būt, kad tris savaites nieks neatvyko, bet pasakiau, kad nuvalyta tik tiek, kiek patys gyventojai nusikasė, pasibarstė ar automobiliai išvažinėjo“, – pasakojo Šilainių gyventojas.

Anot skaitytojo, kaina priklauso nuo buto kvadratūros, o kvadrato kaina 0,1607 euro. Name yra numatyta 2672 naudingo ploto, tai apytiksliai per mėnesį teritorijos tvarkymas kainuoja apie 429 eurus visiems gyventojams. Tačiau kyla klausimas, ar gyventojai turėtų mokėti, jei paslauga jiems nėra suteikiama?

Kaip matyti atsiųstame vaizdo įraše, gatvė pravažinėta automobilių, o šaligatviai apsnigti ir slidūs. Prie laiptinių, į kurias patekti reikia laiptais, matyti susiformavęs ledas, kuris gali būti pavojingas gyventojams, jei šie paslystų ir nugriūtų. Prie kitų laiptinių nuo ištirpusio sniego ir ledo formuojasi nemenkos balos.

Skaitytojo teigimu, viena kaimyne pernai metais parūpino mišinio, kuriuo galima pabarstyti takelius ir laiptus, tačiau šiemet papildymo gyventojai kol kas neturi, bet ir nesupranta, kodėl jie patys turi prižiūrėti kiemą, kai už šias paslaugas moka pinigus tai turinčiai daryti „Mano būstas“ įmonei.

Užklausą apie situaciją išsiuntėme „Mano būstas“ atstovams, kai gausime atsakymą publikaciją papildysime.

Skaityti visą pranešimą