M.Buzelis pasirinko: į NBA žengs per G lygą

Prieš 1 metus 69

Vienas talentingiausių savo kartos krepšininkų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) Matas Buzelis priėmė sprendimą dėl savo ateities, baigus vidurinę mokyklą.

Skelbiama, kad išeivijos lietuvis nusprendė atsisakyti studijų universitete ir kojas prieš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržą apšilinės G lygos „Ignite“ komandoje.

Šių metų naujokų biržoje buvo pakviesti du žaidėjai, kurie kelią į NBA pradėjo, kaip kad pradės M.Buzelis – per žaidimą „Ignite“ komandoje: 8-uoju – Dysonas Danielsas, 24-uoju MarJonas Beauchampas.

M.Buzelis karjeros etapą NBA plėtojimosi lygoje pradės 2023–2024 m. sezone, o po sezono dalyvaus 2024 m. NBA naujokų biržoje, kur jam žadamas šaukimas pirmajame dešimtuke.

2023-aisiais mokyklą baigsiantis jaunuolis atmetė tokių universitetų, kaip Djūko, Kentukio, Floridos valstybinio, Wake Foresto, Šiaurės Karolinos pasiūlymus.

17-metis 208 cm ūgio puolėjas yra kviečiamas atstovauti Lietuvos jaunimo ir vyrų rinktinėms, tačiau kol kas nepriėmė sprendimo, ar atstovauti Lietuvos ar JAV rinktinėms.

Five-star recruit Matas Buzelis – the No. 11 player in ESPN’s Top 100 for the Class of 2023 – has committed to the G League Ignite for the 2023-2024 season, sources told ESPN on Friday.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 24, 2022

J.Vainauskas: kodėl paliko „Lietkabelį“, kaip rado Čanaką, kodėl dirbo su „BeoBasket“ ir kaip su „Žalgiriu“ varžėsi dėl Jankūno parašo

Skaityti visą pranešimą