„Luminor“ didina „Linas Agro Group“ įmonių finansavimą iki 118 mln. eurų

Prieš 1 metus 78

„Luminor“ bankas suteikė žemės ūkio, maisto gamybos ir prekybos grupei „Linas Agro Group“ ir dvylikai jos įmonių trumpalaikių 118 mln. eurų paskolų. Lėšos būtinos augančioms apyvartinėms lėšoms.

Paskutinė sutartis dėl 7 mln. eurų paskolos įmonei „Linas Agro konsultacijos“ pasirašyta praėjusį penktadienį, pirmadienį pranešė grupė.

„Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika sako, kad nuo pavasario bendrą grupės trumpalaikį finansavimą „Luminor“ padidino 35,5 mln. eurų.

„Apyvartinių lėšų poreikis auga ne tik maisto gamybos, bet ir kitose srityse – prekybos pašarų žaliavomis, žemės ūkio bendrovių veikloje. Visiškai pasikeitę tiekimo rinkos bei logistika, energijos kainų augimas, planuojama veiklos plėtra augina ir apyvartinių lėšų poreikį“, – pranešime sakė M. Šileika.

Didžiausia – 53 mln. eurų – paskolos suma skirta įmonei „Kauno grūdai“, kuri žvalgosi į naujas rinkas bei plečia produktų paletę – įmonė pradėjo sveikų užkandžių batonėlių gamybą.

„Linas Agro Group“ teigia esanti didžiausia Baltijos šalių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupė, joje yra 69 antrinės ir dvi asocijuotos įmonės, veikiančios 7 šalyse. Jose dirba apie 5,2 tūkst. darbuotojų.

Konsoliduotos praėjusių finansinių metų grupės pajamos siekė 1,9 mlrd. eurų – dukart daugiau nei ankstesniu laikotarpiu (942,4 mln. eurų), jos grynasis pelnas padidėjo 5,6 karto ir siekė 79,5 mln. eurų, o pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) augo tris kartus iki 134 mln. eurų.

Skaityti visą pranešimą