Lubiniai šviestuvai: kaip pasirinkti geriausią ir tinkamiausią?

Prieš 1 metus 209

Kiekvienas žino, kad namuose be galo svarbų vaidmenį vaidina apšvietimas. Nuo jo priklauso namų, kambarių ir erdvių funkcionalumas, jaukumas, atmosfera. Tad, įsirenginėjant namus, juos atnaujinant, apšvietimui reikėtų skirti tikrai daug dėmesio. Žinoma, koks apšvietimas be tinkamų, kokybiškų ir gražių šviestuvų. Šviestuvas yra vienas iš pagrindinių ir svarbiausių apšvietimo įrenginių, leidžiantis efektyviai paskirstyti, išsklaidyti šviesą. Tiesa, naudinga žinoti, kad šviestuvų gali būti įvairiausių, tačiau, plačiausiai, ko gero, naudojami lubiniai šviestuvai. Tai prie lubų tvirtinami, skirtingais dydžiais ir dizainais pasižymintys šviestuvai. Kuo jie ypatingi ir kaip pasirinkti geriausią? Apie tai plačiau pakalbėsime šiame straipsnyje. 

Lubiniai šviestuvai - kas tai? 


Lubiniai šviestuvai - ko gero, vienas iš populiariausių ir plačiausiai naudojamų šviestuvų tipų. Kaip ir nurodo pavadinimas, lubiniai šviestuvai yra tvirtinami prie lubų, prie kurių ir yra prigludę. Lubiniais galime vadinti ir pakabinamus šviestuvus, tačiau, šie yra labiau kabantys. Tuo tarpu, lubiniai šviestuvai, dažniausiai, yra arčiau lubų prigludę, pasižymi įvairiomis formomis ir dizainais. Jie pasižymi universalumu, puikiai dera prie praktiškai bet kokio namų stiliaus. Dėka plataus dizainų, formų, dydžių pasirinkimo kiekvienas gali ras namų erdvei tinkamiausią ir labiausiai derantį lubinį šviestuvą. Tačiau, pasirinkti gali būti ne taip paprasta. Didelis pasirinkimas, neretai, susuka galvą. Tad, kaip žinoti, kuris lubinis šviestuvas bus geriausias ir erdvei tiks labiausiai?

Dydis ir šviestuvų skaičius 

Pirmiausia, rinkdamiesi lubinį šviestuvą, turėsite nuspręsti koks dydis jums reikalingas. Taip pat, neretai prireikia net ne vieno šviestuvo. Na, o tinkamo šviestuvo dydžio bei reikiamo skaičiaus pasirinkimas visiškai priklauso ir nuo kambario ar erdvės dydžio, kur jis bus montuojamas. Įtakos turi ir tai, kokio apšvietimo iš šio tipo šviestuvo tikitės. Vieno, didesnio lubinio šviestuvo tikrai pakaks nedideliam kambariui apšviesti. Tačiau, dideliame, erdviame kambaryje, greičiausiai, reikės ne vieno, o net kelių lubinių šviestuvų, kad erdvei būtų suteiktas tinkamas apšvietimas. Dažniausiai, lubiniai šviestuvai suteikia puikų erdvinį apšvietimą, o priklausomai nuo to, kokį jį įsivaizduojate, priklausys ir šviestuvo ar šviestuvų pasirinkimas. Vieni mėgsta ryškų ir efektyviai viską apšviečiantį apšvietimą. Tad, tokiu atveju, geriausias pasirinkimas bus didesnis lubinis šviestuvas ar keli jo vienetai ir atvirkščiai. 

Ryškumas 

Dauguma modernių lubinių šviestuvų yra ne tik stilingi, bet ir suteikia reguliuojamo ryškumo funkciją arba veikia su dimeriuojamu mygtuku. Jei ryškumas ir jo reguliavimas jums yra svarbus, rinkdamiesi lubinį šviestuvą turėtumėte atkreipti į tai dėmesį, kadangi, ne visi lubiniai šviestuvai suteikia tokią funkciją. Tačiau, apie ją pasvarstyti tikrai verta. Dimeriuojami, reguliuojamo ryškumo lubiniai šviestuvai yra itin praktiškas ir geras pasirinkimas. Šviesos ryškumo reguliavimas leidžia reguliuoti apšvietimą pagal turimus poreikius, jį keisti pagal situaciją ar norus. Priklausomai nuo paros laiko, galėsite pasirinkti norimą apšvietimo ryškumą, o taip pat, erdvėje sukurti norimą atmosferą. 

Dizainas ir stilius 

Nevalia pamiršti atsižvelgti ir į lubinio šviestuvo dizainą, stilių. Nuo to priklauso tai kaip šviestuvas atrodys erdvėje, kaip ją papildys ar kokią atmosferą sukurs. Iš esmės, lubiniai šviestuvai gali pasižymėti įvairiausiais stiliais. Galima rasti tiek klasikinių gaubtų, tiek modernių ir minimalistinių modelių. Na, o tinkamas bus tas lubinis šviestuvas, kuris bus puikiai priderintas prie namuose vyraujančio stiliaus, interjero. Neretai, lubinis šviestuvas net gali tapti pagrindiniu erdvės, kambario akcentu, suteikiančių erdvei išskirtinumo, originalumo ar ryškumo. 

Gamintojas, kaina, priežiūra 

Lubinio šviestuvo paieškoms daug įtakos turės jūsų turimas biudžetas. Iš esmės, lubinių šviestuvų kaina gali skirtis priklausomai nuo gamintojo, naudojamų medžiagų, dydžio ir dizaino. Tiesa, specialistų teigimu, geriau rinktis patikimą, nors ir brangesnį, bet geresnę, aukštesnę kokybę garantuojantį lubinių šviestuvų gamintoją. Stilingi Ideal Lux šviestuvai pasižymi itin aukšta kokybe, išskirtiniais dizainais ir sąlyginai gera kaina. Plačiai naudojami ir populiarūs yra ir Candellux šviestuvai, kurie suteikia puikų kainos ir kokybės santykį. Nepamirškite apgalvoti ir lubinio šviestuvo priežiūros. Įsitikinkite, kad pasirinktas šviestuvas leis patogiai ir lengvai pakeisti perdegusią elektros lemputę. Taip pat, svarbu, kad jį būtų nesudėtinga primontuoti, o taip pat ir nuvalyti.

Lubinis šviestuvas taps puikia ir stilinga namų apšvietimo dalimi, jei jį pasirinksite tinkamai. Siūlome platų, įvairių lubinių šviestuvų pasirinkimą, Varle.lt internetinėje parduotuvėje! Apsilankykite, išsirinkite ir įsigykite sau tinkamiausią lubinį šviestuvą, už draugišką kainą!


Skaityti visą pranešimą