„Lietuvos geležinkeliai“ susiduria su kibernetinėmis atakomis – keleiviams interneto svetainės gali būti laikinai nepasiekiamos

Prieš 1 metus 97

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupė susiduria su Grupės bendrovių interneto svetainių sutrikimais. Bendrovės vertinimu, sutrikimai kyla dėl paskirstytųjų aptarnavimo perkrovų (angl. Distributed Denial of Service, DDoS) atakų. Apie sutrikimus LTG Grupė nedelsdama informavo Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą ir kartu su kibernetinio saugumo partneriais imasi visų būtinų veiksmų tinkamai svetainių veiklai atstatyti ir palaikyti, rašoma bendrovės pranešime.

Ilgojo savaitgalio išvakarėse suaktyvėjus kibernetinėms atakoms laikinai gali būti nepasiekiama keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ svetainė www.LTGLink.lt. Svetainės sutrikimo atveju bilietų iš anksto neįsigiję keleiviai kviečiami juos nusipirkti stotyse – tokiu būdu jie galės patogiausiai pasirinkti dominančios kelionės paslaugas ir užsitikrinti vietą traukinyje.

Tuo atveju, jei išvykimo stotys neturi veikiančių kasų, traukinio bilietus kviečiama įsigyti traukinyje. Įvykus sutrikimams svetainėje keleiviams, įsigyjantiems bilietus traukinyje, nebus taikomas papildomas administravimo mokestis.

Bilietus jau iš anksto prieš ilgąjį savaitgalį įsigiję keleiviai papildomų rūpesčių nepatirs. Kilus klausimams keleiviai kviečiami kreiptis informacijos telefonu +370 700 55 111, taip pat į bendrovės „LTG Link“ kasų darbuotojus bei kelionių palydovus.

„Atakų metu siekiama sutrikdyti svetainės veiklą, todėl Grupės svetainės, įskaitant keleivių vežimo bendrovės puslapį www.LTGlink.lt, gali būti laikinai nepasiekiamos. Traukinio bilietų pardavimo sistema ir kita IT infrastruktūra šiuo metu yra apsaugota ir trikdžių nepatiria.

Siekiant palaikyti sklandžią svetainių ir sistemų veiklą taikome prieigos ribojimus bei kitas būtinas kibernetinį saugumą užtikrinančias priemones. Apgailestaujame dėl galimų nepatogumų ir užtikriname, kad dedame visas pastangas, kad klientai jų patirtų kuo mažiau“, – teigia LTG kibernetinio saugumo vadovas Antanas Kedys.

Laikinai gali būti nepasiekiamos ir kitos Grupės bendrovių svetainės. Grupės bendrovės kibernetiniu saugumu rūpinasi tiek sustiprintais savo resursais, tiek bendradarbiaudamos su partneriais, kurie imasi visų būtinų veiksmų, siekiant sumažinti ir suvaldyti tokio pobūdžio rizikas.

Skaityti visą pranešimą