Lietuvį Treigį trenerių štabe turinčiam „Huddersfield“ klubui liko žingsnis iki „Premier“ lygos

Prieš 1 metus 175

„Huddersfield Town“ futbolo klubas pirmadienio vakarą laimėjo antrąsias EFL „Championship“ atkrintamųjų varžybų dėl patekimo į „Premier“ lygą pusfinalio rungtynes ir pateko į finalą.

„Huddersfield“ ekipa, kurios trenerių štabe dirba kaunietis Linas Treigys, savo aikštėje 1:0 įveikė „Luton Town“ ekipą. Pirmasis komandų tarpusavio mačas buvo pasibaigęs lygiosiomis 1:1.

Pergalingą įvartį 82-ąją minutę pelnė Jordanas Rhodesas.

„Huddersfield“ ekipa „Premier‘ lygoje vienintelį kartą yra žaidusi 2017–2019 m. sezonuose, o pastaruosius du sezonus gerokai strigo net ir žemesniame lygyje.

2020 m. prie komandos vairo stojo ispanas Carlosas Corberanas, kuris į savo štabą ir pasikvietė L. Treigį. Vis dėlto praėjusiame sezone komanda buvo tarp „Championship“ diviziono autsaiderių ir 24 komand lygoje užėmė vos 20-ąją vietą.

Šiame sezone „Huddersfield“ jau finišavo trečioje vietoje ir kurį laiką taikėsi į antrąją vietą, garantuojančią tiesioginį kelialapį į „Premier“ lygą.

L. Treigys kartą jau yra su klubu patekęs į „Premier“ lygą, kai dirbo Marcelo Bielsos štabe „Leeds United“ komandoje, kuri 2019–2020 m. triumfavo „Championship“ divizione.

Finalinėse rungtynėse „Wembley“ stadione dėl patekimo į „Premier“ lygą „Huddersfield“ klubas varžysis su „Nottingham Forest“ arba „Sheffield United“ ekipomis. Pirmąjį jų tarpusavio susitikimą 2:1 laimėjo namuose žaidusi „Nottingham“ ekipa.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą