LeBrono marškinėliai parduoti už daugiau nei 3 mln. eurų – treti pagal brangumą istorijoje

Prieš 1 metus 49

„Soethby`s“ aukcione Londone parduoti treti brangiausi istorijoje sporto marškinėliai. Už LeBrono Jameso aprangą, kurią jis vilkėjo per 2013 m. NBA finalo septintąsias rungtynes, nepagailėta 3,7 mln. JAV dolerių.

Brangiausi istorijoje marškinėliai yra Michaelo Jordano „Last Dance“ NBA finalų apranga (10,91 mln.), o antri – Diego Maradonos „Dievo rankos“ marškinėliai (9,28 mln.).

L. Jamesas šiuos marškinėlius vilkėjo per pirmąją 2013 m. NBA finalo serijos septintųjų rungtynių dalį. Majamio „Heat“ ekipa su L. Jamesu tuomet 95:88 įveikė San Antonio „Spurs“ ir laimėjo seriją 4-3.

Be NBA čempiono titulo tą sezoną L. Jamesas ketvirtą ir kol kas paskutinį kartą laimėjo reguliaraus sezono MVP apdovanojimą.

Iki šiol brangiausi L. Jameso marškinėliai buvo 2020 m. „All star“ rungtynių marškinėliai, kainavę 630 tūkst. dolerių.

Vis dėlto brangiausias iki šiol su L. Jamesu siejamas daiktas yra jo kolekcinė kortelė iš naujoko sezono 2003–2004 m. Už kortelę sumokėta 5,2 mln. dolerių.

Tiesa, trečia vieta visų laikų brangiausių marškinėlių sąraše L. Jamesas greičiausiai nesidžiaugs ilgai. „Sotheby`s“ nuo vasario 1 d. pradės Kobe Bryanto marškinėlių aukcioną.

Juos Kobe vilkėjo 23 rungtynėse per vienintelį savo MVP sezoną 2007–2008 m. Planuojama, kad už juos bus gauta nuo 5 iki 7 mln. dolerių.

Skaityti visą pranešimą