Landsbergis: į šalį dažniausiai neįleidžiami net rusai, turintys vizas

Prieš 1 metus 88

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sakė, kad Baltijos šalys kartu su Lenkija ir Suomija smarkiai sugriežtino savo politiką ir tikrina net tuos rusus, kurie turi galiojančias vizas ir nori patekti į Europą, skelbia „The New York Times“.

Pasak ministro, daugumai jų neleidžiama įvažiuoti, nebent yra aiški humanitarinė ar žurnalistinė priežastis.

„Mes juos matome ne kaip žmones, nusiteikusios prieš karą, bet kaip žmones, kurie nuteikę prieš kariavimą kare“, – „The New York Times“ sakė G. Landsbergis, duodamas interviu telefonu iš Jungtinių Tautų.

„Jie nebėgo iš Rusijos, kai įvyko Buča, kai buvo apšaudytas Kyjivas ar kai Ukrainoje vyko kiti siaubingi dalykai“, – pabrėžė jis.

Kaip tikino G. Landsbergis, jie tylėjo arba jiems tiesiog nerūpėjo tai, o kai kurie iš jų viešai pritarė karui.

V. Landsbergis taip pat paragino NATO sąjungininkus, įskaitant Vašingtoną ir Berlyną, liautis dvejoti dėl to, ar siųsti Ukrainai sudėtingesnę ginkluotę, pavyzdžiui, vakarietiškus kovinius tankus ir pažangius radarus.

„Taigi tiesiog pristatykite ginklus, nutraukite diskusijas, pristatykite ginklus. Padėkite Ukrainai laimėti ir taip sukursite šią pokario realybę“, – sakė G. Landsbergis.

LRT.lt primena, kad trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją. Po to pasklido pranešimų apie iš Rusijos bėgančius vyrus.

Skaityti visą pranešimą