Laistytuvai ir įrankiai kapinėse – palengvinimas artimiesiems

Prieš 1 metus 184

Savaitraštis „Radviliškio kraštas“ jau ne kartą rašė apie Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario Gedimino Lipnevičiaus idėją, kad prie kiekvienų rajono kapinių būtų nemokamų įrankių stendas. Juk ne pats geriausias sumanymas tįsti laistytuvą, grėblį ar prisikrauti pilną mašinos bagažinę, norint sutvarkyti artimo žmogaus amžinojo poilsio vietą.

Paslauga įvertinta teigiamai

Džiugu, kad prie daugelio rajono kapinių tokia paslauga atsirado. Baisogalos miestelio naujųjų kapinių lankytojai šiemet džiaugiasi per Motinos dieną aplankę kapus ir radę laistytuvų naujai pasodintoms gėlėms palaistyti ir grėbliuką žemei papurenti.
„Puiku, kad seniūnija rūpinasi kapinių lankytojų patogumu. Juk ne visada bagažinėje vežioji grėblį, laistytuvą“,- žurnalistams sakė vilnietis Eligijus.

Ir patiems miestelio gyventojams labai patogu, kai nereikia vežiotis nei laistytuvo, nei grėblio.
„Aš į kapines dažniausiai važiuoju dviračiu, nes neturiu automobilio, todėl nutarusi rimčiau tvarkyti artimųjų kapus važiuodavau lyg sraigė – veždavausi laistytuvą, grėblį, „nagelius“. Dabar visus įrankius randu vietoje, nieko vežtis nebereikia“,- sakė baisogalė Indrė.

Kada įrankiams „išdygsta kojos“?

Ne paslaptis, kad ir kitose Radviliškio rajono kapinėse yra įrengtos įrankinės lankytojų patogumui. Tačiau kai kuriems įrankiams ima ir „išdygsta“ kojos. Pavyzdžiui, prie Šeduvos miesto kapinių įrankinės kabo užrašas, kad grąžinusiems įrankius į vietą bus duodama karmos taškų. Tačiau, matyt, ne visi kapinių lankytojai karma tiki, nes seniūnams tenka laikas nuo laiko atnaujinti įrankines – nupirkti naujų laistytuvų, grėbliukų.

Kiek seniūnams kainuoja įrankinių atnaujinimas ir asortimento papildymas – kituose savaitraščio „Radviliškio kraštas“ numeriuose.

„Radviliškio krašto“ informacija

The post Laistytuvai ir įrankiai kapinėse – palengvinimas artimiesiems appeared first on Radviliškio Kraštas.

Skaityti visą pranešimą