Laidų vedėja Martirosian: nemanau, kad automobiliu reikia demonstruoti savo statusą ar kokią susigalvotą pozą

Prieš 1 metus 95

LRT TELEVIZIJOS ir LRT RADIJO laidų vedėja Gabrielė Martirosian sakė, kad automobiliu tenka važinėti ne tik po sostinę, bet ir po mažesnius Lietuvos miestelius. Naujoje portalo rubrikoje LRT VAIRAS pašnekovė pasakojo, jog, norėdama važiuoti ramia širdimi, vis patikrina, ar automobilio dokumentai galioja.

– Kuo kasdienybėje Jums yra svarbus automobilis?

– Automobilis man – susisiekimo priemonė nuvažiuoti iš taško A į tašką B. Kasdienybėje jis itin reikalingas, nes platus veiklų spektras kartais reikalauja būti ne tik sostinėje, bet ir mažiausiuose Lietuvos miesteliuose, ten vedu renginius.

Nesu automobilių ekspertė, bet nemanau, kad automobiliu reikia demonstruoti savo statusą ar kokią susigalvotą pozą. (Šypsosi.) Svarbiausia man – patikimumas ir saugumas.

– Kiek metų jau vairuojate?

– Matyt, kaip ir dauguma – teises įgijau vos sulaukusi 18 metų, tad stažas tikrai jau nemažas. Tačiau intensyviai vairuoju pastaruosius penkerius metus.

– Gal kada skaičiavote, kiek laiko užtrunkate važiuodama automobiliu per dieną?

– Nesu skaičiavusi, bet užduotis įdomi! Mano veikla varijuoja, tad kartais galiu užtrukti ir vos pusvalandį, o kartais ir 6 valandas.

– Kokį automobilį vairuojate pastaruoju metu?

– „Mini One“. Tai mano pirmasis automobilis, jį įsigyti tikrai ruošiausi, taupiau ir kai pavyko jį nusipirkti, didžiavausi savimi.

– Kokių smagių situacijų prisimenate iš kelionių automobiliu – ko yra nutikę?

– Esu įsėdusi ne į savo tokios pačios markės automobilį. Reikėjo matyti vyriškio, sėdėjusio ant keleivio sėdynės, veidą... (Juokiasi.)

– Kada paskutinį kartą gavote baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą?

– Arba esu laimės kūdikis, arba vairuoju pakankamai taisyklingai, nes esu gavusi vos vieną baudą. Et, tas greičio matuoklis...

– Galbūt kartais pasitaiko situacijų, kai vyksta reidas ir sustabdo? Kaip reaguoja policijos pareigūnai, kai Jus atpažįsta?

– Nesu patyrusi tokio momento, bet kai jis įvyks – būtinai papasakosiu!

Esu griežtai prieš vairavimą išgėrus, stengiuosi laikytis visų reikalavimų, net automobilio dokumentus, draudimą visuomet prižvelgiu, ar jie galiojantys. Viskas tam, kad važiuočiau ramia širdimi, o kai pareigūnai sustabdys, galėsiu drąsiai sakyti: „Sveiki, kaip laikotės?“ (Juokiasi.)

– Ar ko nors klausotės, kai vykstate automobiliu?

– Dažniausiai skamba LRT RADIJAS. Klausausi kolegų, iš jų mokausi ir dažnai pati važiuodama skaičiuoju minutes iki savo eterio. (Juokiasi.)

Skaityti visą pranešimą