L.Dončičius nesikuklina: važiuojame aukso

Prieš 1 metus 80

L.Dončičius rinktinėje tiek linksminasi, tiek motyvuoja kitus slovėnus (Scanpix nuotr.)

2017-aisiais Europos čempione tapusi Slovėnija titulą gina neįprastai ilgai. Dėl pakeisto formato ir koronaviruso čempionais jie gali vadintis jau penkerius metus.

Tuomet vos aštuoniolikmetis Luka Dončičius dabar yra visiškai kito kalibro žaidėjas, siaučiantis ir Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA).

Slovėnai savo teritorijoje surengs draugiškas rungtynes prieš Serbiją, o L.Dončičius prieš šį mačą pasidalino savo mintimis apie artėjančias batalijas.

„Kas kalba apie kažkokį spaudimą? Į Vokietiją važiuojame aukso. Kiekviename turnyre mūsų tikslas turi būti pirma vieta. Dėl to padarysime viską, bet pažiūrėsime, ar pavyks. 2017-aisiais niekas nežiūrėjo į mus rimtai, kai sakėme, kad taikomės į auksą, šiandien viskas kitaip. Smagu matyti, kad visi prieš mus stengsis papildomai“, – teigė talentingasis slovėnas.

Socialinėse erdvėse pasklido kadrai iš Slovėnijos rinktinės treniruočių, kur krepšininkai linksminasi demonstruodami futbolo ar tinklinio įgūdžius, o L.Dončičius tokiam ryšiui suteikia didelę reikšmę.

„Atmosfera šioje komandoje yra išskirtinė. Mėgstame būti kartu, niekas nėra užsidaręs. Dėl to visada laukiu prisijungimo prie rinktinės. Dabar turiu ir motyvatoriaus rolę bei tuo mėgaujuosi. Ypač, kai dėl susitarimų komandos draugai turi daryti atsispaudimus“, – šypsojosi slovėnas.

Vasaros pradžioje dokumentiniu filmu jam buvo primintas ir 2017-ųjų triumfas.

„Dar kartą išgyveni unikalius momentus. Niekada nepamiršime to, kas įvyko Stambule. Vasaros pradžioje tai išgyvenome dar kartą ir, neslėpsiu, manimi bėgiojo šiurpuliukai visą tai matant“, – teigė Dalaso „Mavericks“ lyderis.

Jis taip pat atskleidė, kad džiaugiasi dėl Gorano Dragičiaus sugrįžimo į rinktinę, o pats šiuo metu nėra aukščiausiame fizinės formos taške, tačiau garantavo iki čempionato šį pasieksiantis.

Slovėnija draugišką mačą prieš Serbiją sužais trečiadienio vakarą, o Europos čempionatą pradės nuo rungtynių prieš Lietuvą.

„Ilgoji pertrauka“: „Wolves“ pirkiniai, skeptiškas žvilgsnis į „Neptūną“, byranti „Labas GAS“, gandai apie „Rytą“, netikėtas Staniulio ėjimas ir „Lietkabelio“ pajėgumas

Skaityti visą pranešimą