Kokius sprendimus verta atlikti dar neprasidėjus statyboms?

Prieš 1 metus 219

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, kad projektuojant pastato dalį, lygiagrečiai arba iškart po jo (prieš perduodant brėžinius projektuotojui), interjero įrengimą patartina spręsti su interjero dizaineriu. Neretai architektūriniai brėžiniai būna patvirtinti, o užsakovas skuba dėti pamatą, vėliau, pradėjęs nagrinėti patalpų sprendimą, pastebėjo, kad laukia daug pataisymų, o kaina popieriuje visada buvo mažesnė nei statybvietėje. Taip pat dėl ​​kai kurių pakeitimų kartais net reikia panaikinti naujus statybos leidimus. Tokie veiksmai dažnai užtrunka ilgai, sukelia susierzinimą ir papildomą įtampą dar prieš prasidedant rimtesniems darbams.

Kitas momentas, kurį norime pabrėžti – svarbu atsakingai rinktis interjero dizainerį

Interjero dizainas – ne tik gražios aplinkos kūrimas, tai sunkus ir atsakingas darbas. Tačiau reikėtų užtikrinti, kad pasirinktas dizaineris turėtų žinių ir patirties, kad tuos vizualizacijoje aprašytus sprendimus būtų galima praktiškai įgyvendinti ir kad visi sprendimai būtų priimami pasitikėjimu grįstoje komunikacijoje. Kalbant apie klientą, be pagrindinių savo poreikių patikslinimo, klientas turėtų iš tikrųjų įsigilinti į siūlomus sprendimus ankstyvosiose brėžinių rengimo stadijose, kad galėtų juos visiškai suprasti, kad žinotų, kodėl ir kaip tai veikia. Jau šiame etape galite pagalvoti, kiek jums svarbūs išmaniojo namo sprendimai, garsas, pasyvus vėsinimas, drėkinimo sistemos, akustiniai sprendimai ir kiti komforto įrenginiai.

Sklandus bendravimas

Tam reikia išsiaiškinti, kas už ką atsakingas, kas priima sprendimus ir pan. Dažnai namo ir jo fasado galutinį sprendimą priima užsakovas, o kartais – dizaineris, tačiau vienu ar kitu atveju informaciją reikia perduoti visiems proceso dalyviams, dirbantiems kaip komanda. Nesvarbu, ar jūs, ar užsakovas pasirūpins statybinėmis medžiagomis, turite atkreipti dėmesį, kad jos privalo būti geriausios kokybės, dėl to patariame apsižvalgyti Baumit sprendimai.

Kaip nustatyti kainą?

Jei norite sutaupyti, turite patys domėtis statybomis ir kas vyksta statybų aikštelėje, kitaip bus sunku ką nors pasiekti. Norėdami patys įvertinti bendrą būsto statybos ir įrengimo kainą, žmonės pirmenybę teikia individualių rangovų teikiamoms paslaugoms, o ne įmonės teikiamoms paslaugoms, kurios, jų nuomone, leis sutaupyti nemažai pinigų. Tačiau praktika rodo, kad tokiais asmeniniais įvertinimais dažniausiai neįvertinami visi reikalingi sprendimai, sunku suvaldyti sklandų šių darbuotojų darbą, o dar blogiau – atsakomybę, galutinis rezultatas įrodo, kad visos išlaidos vienodos, tačiau procesas užtrunka ilgiau. Daug sudėtingesnis. Siekdami kuo sklandesnio proceso ir kuo geresnių rezultatų, bendradarbiaukite tik su kvalifikuotais darbuotojais, kokybiškomis medžiagomis, tiesiogine darbo proceso priežiūra.

Skaityti visą pranešimą