Klaipėdos policininkai sulaikė brangias detales nuo BMW automobilių pavogusius asmenis

Prieš 1 metus 104

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gegužės 10 d., gavus pranešimą, kad tą pačią dieną, apie 23.25 val., Svajonės g., Klaipėdoje, buvo pastebėta, jog, įsibrovus į saugomą automobilių stovėjimo aikštelę, nuo 8 įmonei priklausančių automobilių BMW yra pavogti išmanieji radarai (ASC davikliai).

Žala įmonei įvertinta beveik 30 000 eurų. Atlikę daug neviešo pobūdžio tyrimo veiksmų, pareigūnai įtarė, kad vagystę galėjo įvykdyti du į pajūrį iš kitos apskrities atvykę asmenys. Birželio 12 d. naktį, kiek po vidurnakčio, Palangoje buvo sulaikyti ir į areštinę uždaryti du 1973 m. gimę naujas panašaus pobūdžio vagystes vykdę vyrai. Pas sulaikytuosius buvo rasti keturių automobilių galimai pavogti atstumo kontrolės davikliai. Trys nukentėję automobilių savininkai jau kreipėsi į policiją.

Anksčiau ne kartą teistiems vyras pareikšti įtarimai dėl gegužę įvykdytos daviklių vagystės nuo aštuonių BMW automobilių, tačiau neatmetama, kad įtariamieji gali būti įvykdę ir daugiau panašaus pobūdžio vagysčių. Teismo spendimu jie suimti trims mėnesiams.

Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą arba vagystę dalyvaujant bendrininkų grupėje (pagal LR BK 178 str. 3 d.) įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą