Kitokios Joninės Vilniuje: akis „užpylęs“ vyras neatpažino uošvio Jono, o girti vaikinai švęsti baigė medyje

Prieš 1 metus 98

Nusprendė atsigaivinti

Vos pradėjus patruliavimą, apie 19 val., Vilniaus Reagavimo skyriaus pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniaus rajone, Sudervės seniūnijoje, nuo Avižienių važiuojant Sudervės link, galimai neblaivus vairuotojas nuvažiavo nuo kelio ir pakibo ant šlaito.

Pranešėjas pareigūnus informavo, kad girtas ekipažas bando pasišalinti, teigė, jog reikėtų paskubėti.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad nuo kelio nuvažiavo „Audi A6“ automobilis, jį vairavo 1953 metais gimęs vyriškis. Pilietis transporto priemonę išties vairavo būdamas neblaivus, pirmu pūtimu į alkoholio matuoklį įpūtė 1,86 prom. Pasirodo vyriškis tik girtėjo, po 15 minučių jam buvo nustatytas 2,05 prom. girtumas.

Pareigūnų sulaikytas vyras pasakojo, kad papuolė pirmą kartą. Su draugu pjovė medžius, pasidarė karšta ir nusprendė atsigaivinti atsigėrę alaus. Pritrūkus alkoholio vyriškiai sugalvojo nuvažiuoti į parduotuvę nusipirkti dar, bet neišvairavo automobilio ir nuvažiavo nuo kelio.

Liudininkai pasakojo, kad „Audi“ ekipažas žmonių prašė padėti išstumti automobilį, siūlė pinigų, žmonėms nesutikus sugalvojo kitą variantą. Pasirodo, kad visai šalia avarijos vietos gyvena keleivis, jis, anot liudininkų, pasiėmė „Peugeot“ automobilį, per pievą atvažiavo prie „Audi“, pririšo virvę ir bandė ištempti. Draugui su „Peugeot“, nepavyko net pajudinti įstrigusio automobilio, todėl jis pasišalino ir užsidarė namuose, liudininkas teigė, kad ir jis buvo akivaizdžiai neblaivus.

Vairuotojui buvo surašytas šaukimas, pareigūnai jį pristatė į namus Vilniuje.

 akis „užpylęs“ vyras neatpažino uošvio Jono, o girti vaikinai švęsti baigė medyje

© DELFI / Erika Venckutė

„Užpylė“ akis ir neatpažino uošvio

Kelios minutės po vidurnakčio policija gavo vyriškio pranešimą, kad į butą, esantį Pašilaičių gatvėje, įsiveržė nepažįstamas vyriškis ir miega ant grindų. Į įvykio vietą atvykusius pareigūnus pasitiko kaip sliekas girtas pranešėjas. Pirmiau nuvirtęs nei pasisveikinęs vyras rodė į ant grindų gulintį senyvo amžiaus vyrą ir reikalavo išsiaiškinti, ką jis veikia svetimuose namuose bei pageidavo jį sulaikyti.

Prikeltas nepageidaujamas vyras, pasirodo, irgi buvo stipriai apgirtęs, o kaip tyčia dar ir vardu Jonas. Pareigūnams kilo įtarimų, kad pranešėjas ant tiek padaugino alkoholio, jog net neatpažįsta savo svečio. Kaip paaiškėjo, alkoholis tikrai „užpylė“ pranešėjo akis – įdėmiau pasižiūrėjęs į tariamai nepageidaujamo asmens veidą, suprato, kad policiją iškvietė savo uošviui.

Pareigūnai nunešė girtą uošvį į lovą, o griuvinėjantis pranešėjas nusprendė, kad jam pagalbos nereikia.

 akis „užpylęs“ vyras neatpažino uošvio Jono, o girti vaikinai švęsti baigė medyje

© DELFI / Erika Venckutė

Dujos, „taseris“ ir antrankiai

Tarp begalės iškvietimų išsiskyrė vienas alkoholio padauginusio piliečio siautėjimas Kalvarijų gatvėje. Apie 02.30 val. „Eurocash1“ darbuotojas pranešė, kad apsvaigęs ir neadekvatus vyras bando apgadinti tarnybinį įmonės automobilį - alkūnėmis daužo variklio dangtį. Agresyvų pilietį „Eurocash1“ darbuotojas pats sulaikė.

Atvažiavę policininkai akivaizdžiai neblaivų vyriškį nusprendė pristatyti į nakvynės namus, tačiau jam tai labai nepatiko. Kelionės metu pilietis daužėsi, keikėsi, įžeidinėjo pareigūnus, jis net bandė pirštais atidaryti tarnybinio automobilio duris, žinoma to padaryti jam nepavyko.

Nakvynės namuose pilietis nusprendė, kad ramiai nenori praleisti nakties, todėl pareigūnus pasiuntė labai toli. Su įžeidinėjimais nebesitaikstę policininkai vyrą vedė atgal į tarnybinį automobilį, buvo priimtas sprendimas įtariamąjį sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Visgi pilietis nutarė surengti tikrą cirką – pradėjo stumdytis, rėkauti bei keiktis. Pareigūnams teko prieš vyriškį panaudoti kovinių imtynių veiksmus bei dujas, pasirodo, kad jam to neužteko ir buvo nuspręsta panaudoti elektos impulsinį prietaisą „Taser“. Nusiraminęs vyriškis buvo surakintas antrankiais, įneštas į tarnybinį automobilį ir pristatytas į areštinę.

 akis „užpylęs“ vyras neatpažino uošvio Jono, o girti vaikinai švęsti baigė medyje

© DELFI / Erika Venckutė

Kelionė namo pasibaigė skrydžiu į medį

Paryčiais prisiskraidė du jaunuoliai. 5.27 val. buvo pranešta, kad Salininkų gatvėje nuo kelio į griovį nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis VW. Pranešėjas teigė, kad avarijos metu buvo sužaloti du jaunuoliai, abu akivaizdžiai neblaivūs.

Į avarijos vietą atvykę pareigūnai rado sumaitotą automobilį ir šalia jo du jaunuolius, vienas jų buvo kruvinas. Liudininkai nurodė, kuris iš vaikinų vairavo, taip pat automobilio keleivis pasakė, kad tai jo draugas sukėlė avariją.

Pasirodo, kad jaunuoliai išties gerai atšventė Jonines – automobilyje mėtėsi šašlykinė ir maišas su puotos likučiais.

Vairuotojas, gimęs 1999 metais, į alkoholio matuoklį pirmu pūtimu įpūtė 1,34 promiles. Antrą kartą pasitikrinti jaunuolis atsisakė. Paaiškėjo, kad keleivis (gim. 1999 m.) šiek tiek girtesnis, jam nustatytas 1,86 promilės girtumas.

Į įvykio vietą atvykę medikai apžiūrėjo vaikinus, nustatė, kad abu patyrė šoką ir juos reikia skubiai gabenti į ligoninę, nes gali būti patirti rimti sužalojimai.

Policijos pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

 akis „užpylęs“ vyras neatpažino uošvio Jono, o girti vaikinai švęsti baigė medyje

© DELFI / Erika Venckutė

Agresiją išliejo ant taksisto

6.29 val. pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniaus gatvėje siautėja vyriškis, laksto su peiliu. Pranešėjas papasakojo, kad yra taksi vairuotojas, o jo keleivis pradėjo agresyviai elgtis, apgadino automobilį ir išdaužė langą. Vyriškis skubino pareigūnus greičiau atvykti, nes įtariamasis bandė pasišalinti.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė įtariamąjį, pasirodo, jis stipriai pasiautėjo. Pirminiais duomenimis, vyriškis ne tik apgadino automobilį, bet ir stipriai sumušė taksi vairuotoją. Pareigūnams teko skubinti medikus atvykti, kadangi dėl stipriai sutrenktos galvos nelaimėlis pradėjo vemti.

Nukentėjusįjį medikai skubiai išgabeno į ligoninę, o įtariamasis buvo sulaikytas.

Žmonės mušėsi ir triukšmavo

Joninių naktį pareigūnai gavo daug pranešimų apie girtus vairuotojus ir jų sukeltas avarijas. Netrūko ir pranešimų apie triukšmus, pirmasis jų buvo gautas 21.48 val. Pranešėjas pareigūnams aiškino, kad kaimynas pjauna žolę ir trukdo ilsėtis.

Taip pat žmonės gėrė vaikų žaidimų aikštelėse, pareigūnams teko vyriškius išvaikyti ir paraginti keliauti namo. Policininkams net teko iš Joninių šventės Naujojoje Vilnioje į areštinę išvežti vyriškį – jis agresyviai elgėsi, buvo neblaivus ir neadekvatus, įžeidinėjo pareigūnus.

Šią šventinę naktį neapsieita ir be smurto. Apie smurtą artimoje aplinkoje pranešinėjo ne tik nukentėjusieji, bet ir kaimynai bei mažamečiai vaikai. Policija sulaukė 10 metų vaiko skambučio, kuris papasakojo, kad tėtis mušą mamą. Į tokius įvykius ne kartą teko kviesti ir Vaiko teisių apsaugos specialistus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą