Kauno dovana jubiliejų mininčiam Vilniui – vinilinė plokštelė su nauja daina (video)

Prieš 1 metus 89

Kaunas ir vėl paruošė dovaną sostinei – 700 metų sukakties proga vilniečiams dovanos muzikines plokšteles su daina.

Kaip antradienį pranešė Kauno savivaldybė, grupės „Baltasis Kiras“ sukurta daina „Vilniau“ ir Kauno bigbendo įrašyta instrumentinė versija išleista vinilinėje plokštelėje ribotu 700 vienetų tiražu, o sausio 25-ąją minint sostinės gimtadienį šventinis singlas Paupio turguje bus išdalintas šimtams vilniečių.

Atėjusiųjų vidurdienį lauks ir drauge su sveikinimais autografus ant singlų viršelių dalins pats kūrinio autorius – „Baltasis Kiras“.

Dainos autorius – kompozitorius ir vokalistas – grupės „Baltasis Kiras“ lyderis Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas. Muzikantas pasakoja, kad šio kūrinio akordai mintyse skambėjo ir sau tinkamų žodžių laukė bemaž šešerius metus.

„Šiuo kūriniu norisi pasveikinti visus su istoriniu įvykiu. Tai geros nuotaikos, ilgesio ir prisiminimų daina. Ji apie tuos 700 metų, kurių mes nepamename, bet vis tiek jaučiame būdami šiame mieste“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas dainos autorius.

Dainos originalą papildė ir instrumentinė versija. Čia savo kūrybinį štrichą paliko Kauno bigbendas. Aranžuotę parašė bei drauge sugrojo šio kolektyvo vyriausiasis dirigentas Jievaras Jasinskis.

„Kūrinį paversti instrumentiniu buvo įdomus iššūkis. Džiaugiuosi rezultatu ir tuo, kad Vilnius turi naują dainą šiai ypatingai progai. Tikiuosi, ji skambės visur – namuose, kavinėse, gyvo garso koncertuose. Tegul tai sustiprina paties miesto ir jo neeilinio jubiliejaus svarbą. Linkiu šiuos šventinius metus nugyventi įsimintinai – mėgautis kultūra ir ypač muzika“, – koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ ir Kauno bigbendo muzikantų vardu šiltus žodžius savo gimtajam miestui skyrė kompozitorius J. Jasinskis.

Kitoje vinilinės plokštelės pusėje klausytojai išgirs elektroninį kūrinį.

Singlo apipavidalinimu rūpinosi ir savo autoriniais dizaino sprendimais viršelį praturtino „Kaunas Vaporwave“.

Dalis įrašų pasieks kultūros ir meno įstaigas, bibliotekų archyvus. Dainos debiutas trečiadienį numatytas ir radijo eteryje.

Skaityti visą pranešimą