Kaune pradedamas statyti Kauno ligoninės Traumatologijos ortopedijos korpusas

Prieš 1 metus 123

Pirmadienį Kaune, Šilainiuose, pradėtas statyti Kauno ligoninės Traumatologijos ortopedijos korpusas.

Per 18 mėnesių Josvainių gatvėje tikimasi pastatyti trijų aukštų pastatą su 50 palatų ir penkiomis operacinėmis. Čia tikimasi perkelti Kauno ligoninės traumatologijos skyrių, šiuo metu veikiantį centrinėje Kauno dalyje, Laisvės alėjoje.

„Tai padės miestui atlaisvinti miesto centre kitas užimamas teritorijas, plotus, kur galės atsikelti vykdyti verslus, gyventi kauniečiai ir nekauniečiai“, – renginyje kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jis teigė, jog Laisvės alėjos prieigų kvartalas „žymiai pagražės“ per trejus-ketverius metus.

„Miestas ten neturi planų, miestas žiūri į tą vietą kaip į nekilnojamąjį turtą, kuriuo mes kaip ir visais atliekamais turtais atsikratome, parduodame“, – kalbėjo jis.

Savivaldybės duomenimis, naujo korpuso statybos kainuos apie 9 mln. eurų, darbus vykdo bendrovė „Autokausta“.

„Mūsų ligoninė yra išsibarsčiusi įvairiose Kauno ir Kauno rajono vietose, turime 14 adresų, taigi konsolidacijos procesas yra labai svarbus“, – kalbėjo Kauno ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas.

Jis šias statybas vadina vienu svarbiausių konsolidacijos žingsnių, leisiančių sutaupyti lėšų šildymui. Jo teigimu, paslaugų atkėlimas į padalinį Šilainiuose leis konsoliduoti rentgeno diagnostiką, reanimaciją.

Gyventojams, nes prie ligoninės planuojama įrengti stovėjimo aikštelę.

Ligoninės vadovo teigimu, buvusiam Raudonojo kryžiaus pastatui, iškilusiam prieš 120 metų, reikia kapitalinio remonto. Šalia esantis sovietinis statinys yra naujesnis ir geresnės būklės, o traumatologijos skyrius prieš 12 metų renovuotas, todėl iki ligoninės iškraustymo galės „pilnai funkcionuoti“.

Kauno centre esančiame padalinyje taip pat gydomi, nervų, vidaus ligų ir reabilitacijos pacientai. Juos rengiamasi iškelti į kitus padalinius.

Planuojama, kad kaip ir iki šiol, naujose patalpose bus aptarnauja apie 200 pacientų per parą.

Dar 2019 metais Kauno miesto savivaldybė nutarė statyti priestatą tuometinei Kauno klinikinei ligoninei, kad ši galėtų išsikelti iš patalpų miesto centre.

Jau anksčiau buvo numatyta, kad ligoninė iš šių patalpų išsikels 2028 metais, todėl naujo pastato statybos padės procesą pagreitinti.

Naujas korpusas bus statomas Josvainių gatvėje, kur ir šiuo metu veikia didžioji dalis ligoninės skyrių.

Pastačius naująjį 3 tūkst. kv. metrų pastatą ortopedijos-traumatologijos paslaugoms, ligoninė turėtų atlaisvinti miesto centre esančias patalpas per maždaug septynis mėnesius.

Naujojo ligoninės pastato Šilainiuose savininke liks Kauno savivaldybė, tapti įstaigos dalininke ji neplanuoja. Šiuo metu ligoninės dalininkai yra Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.

Skaityti visą pranešimą