Kaunas ruošiasi vasarai: įrengta nauja lauko gertuvė, planuose dar keturios

Prieš 1 metus 189

Ruošiantis šiltajam laikotarpiui Kaune lauko gertuvių gerokai padaugės. Šiemet „Kauno vandenys“ išplėtė lauko gertuvių tinklą ir kauniečius, miesto svečius bei jų augintinius kvies atsigaivinti jau iš šešių įvairiose miesto vietose įrengtų geriamojo vandens fontanėlių.

Kaip rašoma „Kauno vandenų“ pranešime žiniasklaidai, iki šių metų Kaune atsigaivinti vandeniu buvo galima iš dviejų tokių gertuvių, esančių Aukštaičių gatvėje bei Kauno rotušės aikštėje.

Praėjusios savaitės pabaigoje nauja vandens gertuvė buvo įrengta prie Kauno pilies, Jonavos ir šv. Gertrūdos gatvių sankirtoje. Iki šios vasaros vidurio suplanuota įrengti dar keturias modernias gertuves: Kalniečių ir Draugystės parkuose, Studentų skvere ir Kauno ąžuolyne, prie Dariaus ir Girėno paminklo.

Lauko gertuvė / P. Vaitelio nuotr.

„Šiuolaikiški fontanėliai turi po tris kranelius skirtinguose aukščiuose, todėl šiltuoju metų laiku geriamuoju vandeniu iš lauko gertuvių galės atsigaivinti ne tik pėstieji, dviratininkai, bet ir gyvūnai“, – sakė „Kauno vandenų“ generalinis direktorius Ramūnas Šulskus.

Daugiau šia tema

  • Naujas tualetas Ąžuolyne

Fontanėliai-gertuvės yra pagaminti iš tvirtos konstrukcijos, turi aukščiausios kokybės apsaugą nuo korozijos ir šalčio, dėl to jiems reikalinga minimali priežiūra.

Naujų fontanėlių įrengimas „Kauno vandenims“ kainuos apie 30 tūkst. Eur.

Skaityti visą pranešimą