KAS YRA VINILINĖ DANGA? KADA VERTA JĄ RINKTIS?

Prieš 1 metus 323

Vinilinė danga kasmet mūsų šalyje vis labiau populiarėja dėl to, kad ji puikiai pakeičia tradicines keramikines plyteles, laminatą, o kai kada net ir medines grindis. Tiesa, ji turi ne tik privalumų, bet ir kai kurių trūkumų. Tad aptarkime visas vinilinės dangos savybes ir jų įtaką mūsų buičiai. Ją verta rinktis dėl labai patrauklių techninių savybių ir nedidelės kainos.

Kokie yra pagrindiniai vinilinės dangos privalumai?

Vinilinę grindų dangą giria už jos atsparumą drėgmei, todėl ji labiausiai tinka rūsyje, vonioje arba virtuvėje. Ji taip pat jos neveikia nei purvas, nei dėmės, o jos priežiūra itin paprasta, pakanka išsiurbti dulkių siurbliu arba nušluostyti drėgnu skuduru. Be to, vinilinė grindų danga pasižymi šiltumu ir minkštumu, todėl ja gera vaikščioti net basomis kojomis. Gyvenantiems daugiabučiame name ši danga yra naudinga ir dėl to, kad puikiai sugeria garsą, todėl iš dalies ją galima net prilyginti kiliminei dangai.

Kokių esama vinilinės dangos trūkumų?

Vienas iš esminių trūkumų yra tas, kad jos neįmanoma atnaujinti, tad jeigu kas nors nutiks nepageidaujamo, pažeistą dangos vietą reikės pašalinti ir pakeisti nauja. Nelabai gerai yra ir tai, kad vinilinė danga turi polinkį keisti savo spalvą, kai būna veikiama saulės šviesos. Be to, ši medžiaga nėra lengvai perdirbama, tai gali prisidėti prie gamtos taršos. Tiesa, paskutiniu metu gamintojai ieško galimybių vinilinės dangos gamyboje naudoti savaime suyrančias medžiagas. Tad ateityje pastarojo trūkumo gali nebelikti.

Kokios būna vinilinės dangos formos?

Vinilinė danga būna skirtingų raštų ir formų, nuo kurių priklauso šios dangos klojimo būdas. Pagrindinės jos formos yra šios – rulonai, lentos ir plytelės. Ruloninė danga labiausiai tinka erdviose patalpose, nes tada ja galima labai greitai ir patogiai padengti visą grindų plotą. O lentų formos vinilinė grindų danga yra siauresnė ir trumpesnė. Ją įprastai renkasi tie klientai, kurie mėgsta medienos imitacijos raštus. Plytelių formos danga būna išraižyta kvadrato, stačiakampio ir net šešiakampio geometrinėmis figūromis. Pastaroji vinilinės dangos forma dėl savo stilingumo neretai įtinka net patiems išrankiausiems pirkėjams.

Skaityti visą pranešimą