Kas savaitę – beveik 200 pranešimų apie susidūrimus su laukiniais gyvūnais: vairuotojams primenama, ką privalu padaryti nutikus nelaimei

Prieš 1 metus 112

Kas savaitę sulaukiant beveik arti dviejų šimtų skambučių apie į autoįvykius pakliuvusius laukinius gyvūnus, Aplinkos apsaugos departamentas primena būti atsargiems kelyje, saugoti save ir laukinius gyvūnus. Vairuotojui susidūrus su laukiniu gyvūnu privaloma apie tai pranešti bendruoju pagalbos centro telefonu 112, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Aplinkosaugininkai vairuotojams pataria nuolatos būti atidiems, stebėti kelkraščius, neviršyti leistino greičio.

„Nemaža dalis susidūrimų įvyksta anksti ryte ir vėlai vakare, tokiu laikotarpiu laukiniai gyvūnai aktyviausi. Tad jeigu kelionę renkatės tokiu paros metu, atidžiai stebėkite kelią. Prisiminkite, kad jei kelią perbėgo šernas, stirna, greitu metu paskui jį prabėgs ir jo gentainiai ar net visas gyvūnų būrys“, – sakė Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Dalia Černevičienė.

Kaip pastebi aplinkosaugininkė, taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į kelio ženklus, kurie įspėja apie laukinius gyvūnus – šie ženklai statomi kelio atkarpose, kuriose didžiausia tikimybė sutikti gyvūną.

„Supraskite, kad laukiniai gyvūnai nesustos tam, kad praleistų automobilį, o stengsis kuo greičiau prabėgti, kas dažnu atveju baigiasi autoįvykiu“, – teigė D. Černevičienė.

Pranešimų priėmimo tarnybos duomenimis, praėjusiais metais daugiausia pranešimų apie susidūrimus su laukiniais gyvūnais gauta gegužės mėnesį – 1006 ir gruodžio mėnesį – 953. Šiais metais gegužę buvo gauta – 1 697 pranešimų, balandžio mėnesį – 755.

Primenama, jog vairuotojui susidūrus su laukiniu gyvūnu, privaloma apie tai pranešti bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Skaityti visą pranešimą