Karštojo „Peristeri“ iššūkį pasitinkantis Žibėnas: turime paruošti ne tik kūną, bet ir galvas

Prieš 1 metus 53

Vilniaus „Rytas“ (1/2) trečiadienį Atėnuose stos į atsakomąją FIBA Čempionų lygos dvikovą prieš vietos „Peristeri“ (2/1) komandą. Nors pirmosiose tarpusavio rungtynėse vilniečiai pasiekė įspūdingą pergalę (89:64), vyriausiasis komandos treneris Giedrius Žibėnas pabrėžia, kad Graikijos sostinėje laukia visiškai nauja istorija ir itin sunki kova.

„Žinome, kad laukia ilgos rungtynės, kupinos daug emocijų. Turime pasiruošti ne tik kūnus, bet ir galvas. Tikrai žinome, kad bus daug provokacijų. Tikrai žinome, kad tos pirmosios rungtynės „Peristeri“ komandą įžeidė. Jie tikrai reaguos. Turime tam būti pasiruošę. Turime būti pasiruošę visas 40 minučių“, – prieš išvyką į Atėnus sakė G. Žibėnas.

Būtent pergalė prieš „Peristeri“ ir yra kol kas vienintelė „Ryto“ pergalė Čempionų lygoje.

Treneris taip pat pabrėžė, kad komanda turi nusiteikti emociškai ir laukti didelio varžovų spaudimo aikštelėje.

„Turėčiau pabrėžti, kad visų pirma, labai svarbu pamiršti pirmąsias rungtynes, nes čia tikrai bus kita istorija. Tai yra komanda, kuri turi visą balansą puolime tiek išeidinėjant iš už užtvarų, metiką Dedmoną, tiek labai agresyvius pikenrolo žaidėjus, ypač Francisco. Po krepšiu yra Bilanas, kuris žaidžia nugara. Jie turi visą kombinaciją puolime. Gynyboje žinome, kad jie spaus mus per visą aikštelę visų rungtynių metu. Tam turime būti pasiruošę ir nesitikėti kažkokių pagalbų iš teisėjų, nes bus mažų pražangų, kurios tikrai nebus sušvilptos. Kaip ir sakiau, turime paruošti ne tik kūnus, bet ir galvą“, – dėstė strategas.

„Ryto“ vedlys išskyrė ir itin garsią bei karštą atmosferą Graikijoje bei prisiminė buvusias provokacijas.

„Skirtinga istorija, skirtingos komandos. Žinome, kad atmosfera Graikijoje bus karšta, buvo ir tada karšta. Atsimenu, jog buvo provokacijų ir į atsarginių žaidėjų suolą iš tribūnų. Turėsime ignoruoti visus tuos pašalinius veiksnius ir susitelkti į savo žaidybinį planą, kurį tikrai paruošėme ir mūsų užduotis bus jį įgyvendinti visas 40 minučių, turint omenyje, kad bus daug pašalinių veiksnių“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Skaityti visą pranešimą