Kaišiadorių rajono kelias tapo staigmena vairuotojams: įmanoma nebent tik perskristi

Prieš 1 metus 122

Facebook“ grupėje „Ką pamatyti Lietuvoje“ šiandien visų internautų dėmesį prikaustė vaizdas, kurį išties pamatysi ne kasdien. Nuotraukoje užfiksuotas kelias Kauno apskrityje, Kaišiadorių rajono savivaldybėje, kurio viduryje atsivėrusi įspūdinga duobė padalino kelią į dvi dalis. Panašu, kad į kitą kelio pusę automobiliams nusigauti kurį laiką nepavyks – nebent sumanytų atsivėrusią duobę perskristi.

„Tiesiog nuplautas kelias“, – „Facebook“ grupėje pasidalinusi sugadinto kelio nuotrauka, rašo internautė. Į dvi dalis padalintą kelio ruožą ji užfiksavo Kaišiadorių rajono savivaldybėje, Pakertų kaime. Sugadintas kaimo kelias yra apie 4 kilometrus į pietus nuo Žiežmarių, pakeliui į Stakliškes.

Vos per valandą įrašas surinko daugiau nei 2,1 tūkst. reakcijų ir 500 pasidalinimų. „Facebook“ komentatoriai suskubo pasijuokti iš nevykusių kelio darbų ir net pamokė kelininkus, kaip reikia dirbti.

„Net man, kaimo bobelei aišku, kad ant žvyro asfalto nekloja. Koks procentas nuo visos sąmatos atiteko keliui?“, – rašo komentatorė Lineta. „Nuo kada tiltai per upę statomi iš smėlio?“, – sureagavo Rimantas.

Asfaltas tiesiai ant žvyro klojamas, aiški kokybė“, – rašo Mindaugas ir priduria, kad nuotraukoje matoma situacija yra „visiškas apsileidimas“.

„Kokio plonumo kelio danga – kaip popierius“, – stebisi Akvilė. Tuo metu Dainius nuotraukoje matomą konstrukciją prilygino „duonai su sviestu“, o Darius perlūžusį kelią išvadino sausainiu.

Internautai taip pat įžvelgė Kaišiadorių rajono kelio panašumą į Vilniuje esantį grafitį.

Kaišiadorių rajono kelią prilygino grafičiui Vilniuje / „Facebook“ nuotr.

2021 metais Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtintas sąrašas kelių, kuriuos 2021–2026 metų laikotarpyje numatyta tiesti, remontuoti, rekonstruoti. Šiems darbams įvykdyti Kaišiadorių rajono savivaldybei skirta 1,19 milijono eurų.

Sąraše numatyti 24 keliai, kurių laukia inžineriniai, remonto ir kiti darbai. 11 iš šių kelių numatomas kapitalinis remontas – Kaišiadorių mieste bus atnaujintas Geležinkeliečių takas, Vilniaus gatvė, Koplytėlės gatvė, Titnagų gatvė.

Kapitalinio remonto darbai numatomi ir rajono keliuose: Žaliosios gatvės ruožas Gudienos kaime, Pievų gatvės ruožas Kalvių kaime, Ąžuolų gatvės ruožas ir Vytauto gatvės ruožas Rumšiškių miestelyje, Žaislių seniūnijos kelias ties Šūlo ir Pajautiškių gatvėmis, Žalvarnių ir Šilo gatvės Žiežmarių apylinkėje.

Tiesa, „Facebook“ grupėje išgarsėjęs kelias į remontui numatytų kelių sąrašą nebuvo įtrauktas. Vis dėlto, panašu, kad remonto jam tikrai prireiks.

Stiprus lietus ir vėjas vertė medžius

Antradienį Lietuvoje lijęs stiprus lietus ir pūtęs vėjas vertė medžius – ugniagesiai per parą 21 kartą vyko šalinti ant važiuojamosios dalies ir automobilių užvirtusių medžių.

Nuo antradienio 6 val. ryto iki trečiadienio 6 val. ryto medžiai nuo važiuojamosios dalies ir automobilių Vilniaus apskrityje buvo šalinami septynis kartus, Utenos apskrityje – penkis, Kauno ir Alytaus apskrityse – po keturis, Šiaulių apskrityje – vieną kartą.

Tuo metu Kėdainių rajone po liūties pirmadienį buvo apsemti kelių gyvenviečių namai, kiemai, rūsiai, vandeniu buvo užpiltos lopšelio-darželio rūsio ir maisto laikymo patalpos. Vanduo buvo pakilęs daugiau nei 50 centimetrų.

Gedimino kalno šlaite fiksuota nuošliauža

Gedimino kalno šiaurės rytiniame šlaite po visą parą trukusio itin intensyvaus lietaus trečiadienį ryte užfiksuota nuošliauža, pranešė Lietuvos nacionalinis muziejus.

Jo teigimu, paviršinio grunto nuošliauža nekelia grėsmės kalno stabilumui, o avarijos likvidavimo darbai jau pradėti.

Nuošliaužos vietą apžiūrėję specialistai taip pat pradėjo projektuoti priemones šlaito stabilizavimui ir galimo jos plėtimosi sustabdymui. Darbai pradėti nedelsiant pagal nuolatinę ekstremaliosios situacijos avarinių darbų sutartį.

Istorinis takas į Gedimino kalną nuo Vilnios upės pusės kurį laiką bus uždarytas lankytojams, patekti į jį galima keltuvu iš Senojo arsenalo vidinio kiemo.

Papildyta 11.55 val.

Krioklys Prienų rajone

Neeilinis kelio vaizdas vairuotojus pasitinka ir Prienų rajone, Stakliškių seniūnijoje. Kelio link Medžionių kaimo nuotrauka trečiadienį taip pat pasidalinta „Facebook“ grupėje „Ką pamatyti Lietuvoje“.

Kelias Prienų rajone / „Facebook“ nuotr.

„Ir visur, pastebėjau, nuplauti keliai po „kapitalinio remonto“, – rašė komentatoriai.

Kiti kelio įgriuvą prilygino Valstybiniam lankytinam objektui. „Koks krioklio pavadinimas?“ – šmaikštavo internautai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą