Kaip pasirinkti mobiliojo telefono ekraną?

Prieš 1 metus 141

Peržiūrėti Išmanusis telefonas – tai mobilusis telefonas su savo operacine sistema. Jame galima įdiegti įvairią programinę įrangą.

Mobilūs telefonai yra gerai pažįstamas prietaisas, o pagrindiniai pasirinkimo kriterijai yra korpuso skirtumas ir papildomos funkcijos. Įprasti mobilieji telefonai pamažu užleido vietą išmaniesiems telefonams, kurių pagaminama daug daugiau.

Telefonas su jutikliniu ekranu

Seniems žmonėms skirtas telefonas

Ekranas

Įstrižainė

Rekomendacijos dėl išmaniojo telefono įstrižainės dydžio pasirinkimo yra preliminarios: viskas priklauso tik nuo skonio ir patogumo. Šiuo metu tarp dabartinių 2021 m. modelių nėra didelio išmaniųjų telefonų dydžio pasirinkimo. 

6-6,8 colio – dabartinis įstrižainės dydis, patogus visoms užduotims: nuo skaitymo iki žaidimų;

mažesni nei 6 colių – iš esmės visi iki 2020 m. išleisti modeliai. Išimtis – mažiausias “Apple” flagmanas “iPhone 13 mini”.

Ekrano skiriamoji geba

Matuojama pikseliais: kuo didesnė skiriamoji geba, tuo aiškesnis vaizdas rodomas ekrane.

1280×720 – HD skiriamoji geba: puikiai tinka naršymui, el. paštui, filmams, skaitymui;

1920×1080 – “FullHD” raiška: praktiškai būtina, kad vaizdas būtų puikus, kai įstrižainė siekia 6 colius;

2400×1080 – “FullHD+” geresnė versija;

2560×1440 – “QuadHD” raiška, dažniausiai naudojama pavyzdiniuose modeliuose;

3820×2160 – 4K arba UltraHD raiška užtikrina didžiausią vaizdo detalumą.

Pikselių tankis

PPI (pikselių colyje) – tai išmaniojo telefono ekrano vaizdo kokybės rodiklis. Jis nurodo pikselių skaičių viename colyje ekrane. Kuo didesnė reikšmė, tuo mažiau pikselių, todėl vaizdas geresnis.

Puiki PPI vertė šiandien yra 300 ir daugiau. Maždaug ties šia verte išmaniojo telefono ekrano pikseliai yra neatskiriami.

Svarbu: verta pažymėti, kad PPI nėra privalomas gamintojo nurodytas parametras. Tai apskaičiuojama savybė. Jį galima sužinoti taikant formulę arba naudojantis specialiomis skaičiuoklėmis internete. 

Ekrano tipas

Be rėmelio – išmaniojo telefono ekrane yra minimaliai matomas rėmelis. Beveik visi gamintojai jų atsikrato, kad maksimaliai padidintų to paties dydžio ekraną. 

Stiklas 2D; 2,5D; 3D – skiriasi vienas nuo kito kraštų apdorojimo laipsniu ir kaina.

2D yra plokščias stiklas, kuris nesukelia jokio diskomforto naudotojui, nes kraštai paslėpti giliai korpuso viduje. Nepaisant to, kad jis yra pigus, jis yra mažiau paplitęs.

2.5D – su užapvalintais kraštais, saugiais savininko rankoms ir suteikiančiais telefonui stilingą išvaizdą. Be to, jį galima patogiai laikyti. Šis dizainas yra per vidurį tarp 2D ir 3D už labai mažą kainą. Šis sprendimas plačiai paplitęs ne tik tarp geriausių modelių.

3D (išlenktas) – pasižymi išlenktais kraštais, kurie remiasi į korpusą. Kai kurių modelių stiklas centre yra išlenktas. Toks stiklas yra originaliausias ir vizualiai padidina ekrano gylį, tačiau kainuoja brangiau nei ankstesni variantai.

Skaityti visą pranešimą