Kaimas pagaliau sulauks geriamojo vandens?

Prieš 1 metus 228

Radvilonių kaimo gyventojams pagaliau sužibo viltis turėti geriamąjį vandenį iš krano. Praėjusiame tarybos posėdyje rajono meras Vytautas Simelis pasižadėjo pasirūpinti, kad ledai pajudėtų. Juos realiai išjudino rajono tarybos narys Gedminas Lipnevičius.

Priminė pažadą

Rajono vadovas jau ankstesnio tarybos posėdžio metu svaidėsi pažadais, kad geriamojo vandens problemos Radvilonių kaime galimi sprendimai bus įvardinti kitame posėdyje. Nežinia, ar jis būtų tesėjęs savo pažadą, jei jam apie tai tarybos posėdžio metu nebūtų priminęs tarybos narys G.Lipnevičius, į kurį pagalbos ir kreipėsi minėto kaimo gyventojai.

Mero teigimu, vandens nuvedimas į Radvilonių kaimą gali atsieiti ir 300 tūkstančių eurų, kadangi vandens tiekimo sistema bus nuvesta nuo Alksniupių kaimo. Preliminarios sąmatos dydį meras grindė skirtingais vamzdžių parametrais, kuriuos reikės sujungti viename ir kitame kaime bei nevengė ir gestais to parodyti.

Tiesa, UAB „Radviliškio vanduo“ atstovai tarybos posėdyje galimų sprendimo būdų bei sąmatos, kaip tai buvo žadėję pačiam merui, taip ir nepateikė. Ar rajono vadovo žodžiai nieko nereiškia?

Darbų vertės skirtumai

Meras įtikinėjo, kad būtina iš naujo išvedžioti trasas, kurios yra valstybinėje žemėje. „Ten reikia kapitaliai viską daryti. O ten, kas pasakė, kad už 70 tūkstančių eurų nuves vamzduką nuo Radvilonių, nieko neišsprendžia“, – situaciją įvertino rajono meras.

G.Lipnevičius replikavo, jog meras įvardijo pernelyg didelę preliminarią darbų kainą. „Bendruomenės pirmininkas man minėjo, kad būtų galima įtilpti ir į 100 tūkstančių eurų“, – palygino tarybos narys.

Sena bėda

Iš pradžių V.Simelis žadėjo, kad reikiamas tarybos sprendimas dėl geriamojo vandens  Radvilonių kaime bus parengtas kitą posėdį. Galiausiai savo žodžius iš dalies atsiėmė, įvardindamas, kad tai bus padaryta kažkurio kito tarybos posėdžio metu.

Radvilonių esantis gręžinys (vandens bokštas) yra pasenęs, neatitinka higienos normų, be to, vanduo tiekiamas nelegaliai. Šio kaimo gyventojai, nesulaukę iš mero bei savivaldybės administracijos pagalbos prieš kurį laiką kreipėsi į rajono savivaldybės tarybos narį G. Lipnevičių, prašydami padėti išspręsti sudėtingą situaciją.

Jolita Žeknytė

Valdžios vyrai gyventojus vis bandė raminti kalbomis – susitikimų būta ne vienas. Deja, kalbų būta daugiau nei realių darbų
Skaityti visą pranešimą