J. Pinskus dūrė pirštu į energetikos krizės kaltininkus – tai P. Auštrevičius ir A. Kubilius

Prieš 1 metus 145

Prieš kelias savaites vykusiame Seimo Ekonomikos komiteto ir Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje buvo „karšta“.  Aptarinėjant elektros kainų „pasiutpolkę“, Regionų partijos vadovas Jonas Pinskus negailėjo kaltinimų liberalų ir konservatorių lyderiams kurie anot politiko yra tiesiogiai atsakingi už šiandieninę situaciją.

– Matau didelę pažangą, – posėdį pakomentavo J. Pinskus. – Po daugybės metų iš konservatorių atstovo išgirdau, kad Ignalinos uždarymas buvo klaida.

Regionų partijos lyderis pareiškė, kad pagaliau reikia viešai įvardyti, kas kaltas dėl šiandieninės elektros krizės.
Anot jo, reikia nepamiršti kas vyko prieš daugiau nei dešimt metų, kada buvo priimtas sprendimas uždaryti Ignalinos atominę elektrinę. Politikas įvardino jog pagrindinis kaltininkas yra tuometinis vyriausiasis euroderybininkas, o dabar europarlamentaras, liberalas Petras Auštrevičius. Būtent dėl šio liberalų veikėjo veiksmų šiandien nebeišgalime susimokėti už elektrą, užuot toliau ją gaminęsi pigiai ir brangiai pardavinėję kitiems.

Taip pat J. Pinskus tikino jog atominė energetika yra plačiai naudojama kitose Europos valstybėse, o apie tai konservatoriai ir liberalai tiesiog tyli. „Teigdami, kad atominė energetika atgyveno, nes ją keičia pigi atsinaujinanti energija, į Ignalinos atominės elektrinės uždarymą pro pirštus žiūrėję dešinieji šiandien tyli, kai Prancūzija siūlo atominę energetiką pripažinti žaliąja. Jie tyli, kai Bulgarija ketina prie Dunojaus pastatyti naują amerikietišką reaktorių. Tyli ir dėl to, kad Suomija jau paleido elektros gamybą naujame „Olkiluoto-3“ reaktoriuje, kurį statė nuo 2005 metų. Šį rugsėjį suomiai pasieks pilną 1600 MW galią, o tai 100 MW daugiau nei vienas buvęs Ignalinos AE reaktorius“,- teigė Seimo narys

 Kliuvo ir dviračiu važinėjusiam A. Kubiliui

Posėdyje pamirštas neliko ir 2008-2012 m. buvęs premjeras Andrius Kubilius. Daugiau nei prieš dešimtmetį dviračiu važinėjęs konservatorius tikino jog Astravo atominė tikrai nebus statoma, apie tai priminė Regionų partijos vedlys.

„Tuomet tikrai virė diskusijos dėl Ignalinos atominės elektrinės. Dirbdamas Seimo Aplinkosaugos komitete primygtinai siūliau neskubėti ir derėtis, kaip modernizuoti savo elektrinę. Sakiau: nepraraskime elektrinės, darbo vietų, pigios elektros, kurią tuo metu keitėme su baltarusiais į traktorius. Galėsime ilgai ją pardavinėti ir mainyti. Neturėdama energetinių resursų, Lietuva be atominės energetikos vieną dieną atsidurs labai sunkioje situacijoje, sakiau. Tik kas to tada klausė? Net kai baltarusiai pradėjo statytis savo elektrinę Astrave, aplink dviračiu važinėjęs Kubilius tų statybų nepamatė“– rėžė Jonas Pinskus.

,,Radviliškio krašto informacija“

The post J. Pinskus dūrė pirštu į energetikos krizės kaltininkus – tai P. Auštrevičius ir A. Kubilius first appeared on Radviliškio Kraštas.

The post J. Pinskus dūrė pirštu į energetikos krizės kaltininkus – tai P. Auštrevičius ir A. Kubilius appeared first on Radviliškio Kraštas.

Skaityti visą pranešimą