Įtarimai draudimo brokerei : viliojo pasakiškomis nuolaidomis ir klientų vardu ėmė kreditus

Prieš 1 metus 54

Tyrimo duomenimis, ji viliodavo klientus dovanomis bei didelėmis nuolaidomis ir pasinaudojusi žmonių asmeniniais duomenimis, imdavo jų vardu greituosius kreditus.

Pasak Vilniaus m. antrojo policijos komisariato viršininko Erik Jalovik, jau nustatyta, kad įtariamoji 8 nukentėjusių jų vardu galėjo paimti 49 tūkst. eurų kreditų.

 viliojo pasakiškomis nuolaidomis ir klientų vardu ėmė kreditus

© DELFI / Jaunius Matonis

„Įtariame, kad jų bus tikrai daugiau, kadangi manome, kad tų nukentėjusių gali būti nuo 30 iki 40 asmenų, o gal net ir daugiau“, – sako E. Jalovik.

Per kratą įtariamosios namuose rasta daugybė įkalčių. Tarp jų – per 40 panaudotų SIM kortelių.

„SIM kortelės buvo reikalingos tam, kad įmonės, kurios suteikdavo kreditus, neidentifikuotų jos kaip vieno asmens. Nes visi pinigų srautai ėjo į vieną sąskaitą, jos asmeninę“, – teigia E. Jalovik.

Bylos duomenimis, draudimo brokerė klientus viliojo milžiniškomis nuolaidomis ir dosniomis dovanomis – 100 eurų kuponais apsipirkti viename prekybos centre.

„Tai buvo dovana už tai, kad atsivedi kitą klientą. Taip iš lūpų į lūpas sklindant informacijai, buvo atsivedamos visos šeimos. Žmonės šeimomis eidavo apsidrausti. Kadangi siūlydavo 60 proc. nuolaidą. Ir dar duodavo kuponą už atvestą draugą.“

Galimai neteisėta brokerės veikla tęsėsi apie metus. Policija įtaria, kad nukentėjusių gali būti labai daug, bet ne visi dar žino, jog jų vardu buvo paimti greitieji kreditai.

Žmonės, kurie buvo suvilioti dovanų kuponais ir didelėmis draudimo nuolaidomis, raginami kreiptis į Vilniaus m. antrąjį policijos komisariatą telefonu 8700 56740 arba į artimiausią policijos įstaigą.

Teismas leido suimti įtariamąją dešimčiai parų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą