Išraustą Kauno gatvę suskubta remontuoti šiemet, nors anksčiau darbininkai neplanavo ten užsukti

Prieš 1 metus 105

Akacijų gatvėje gyvenantis kaunietis piktinasi, kad išraustas kelias daug metų nesulaukia remonto. Be to, iš dalies į žvyrkelį pavirtusi gatvė po didesnių liūčių tampa klampyne. Kauno miesto savivaldybės tarybai pritarus keisti tvarkytinų gatvių sąrašą, į jį buvo įtraukta ir Akacijų gatvė. Teigiama, kad darbininkai remontuoti šios vietos ateis dar šių metų liepą.

Į prezidento vardo gimnaziją – baisia gatve

Kaunietis Andrius LRT GIRDI atsiųstame laiške pasidalijo situacija Kaune, Aleksote, esančioje Akacijų gatvėje – asfalto čia, anot jo, gyventojai laukia jau daugiau nei dešimtmetį.

„Kada Kauno meras Akacijų gatvę asfaltuos? Kaip vaikams patekti į pradinukų V. Adamkaus mokyklą be šaligatvio? Skambus mokyklos pavadinimas, o gatvė – baisi. Galite įsivaizduoti, kaip jie atrodo savarankiškai nuėję į mokyklą ? Gatvė yra 4 km iki miesto centro. Savivaldybė jau dešimt metų žada pakloti asfaltą. Kaip nėra lėšų, taip nėra“, – rašė Andrius.

Jis pridūrė, kad gatvę anksčiau išrausė darbus vykdę „Kauno vandenys“, bet kelio neatstatė. Andrius sakė, kad kreipėsi ir į Aleksoto seniūniją, bet į laiškus niekas neatsakė. Jokių žinių ir iš pačios Kauno miesto savivaldybės.

„Kiek galima kentėti? Partrenktas ne vienas vaikas. Pastatė juokingus plastikinius kuolelius, kurie yra išlaužyti „Kauno vandenų“ darbuotojų tiesiant vamzdžius. Atseit atitvėrė šaligatvį, kuris yra dar baisesnis nei kelias“, – piktinosi kaunietis.

Vienoje pusėje asfaltas išliko

Akacijų gatvė šiuo metu atrodo gana keistokai: viena dalis – duobėtas žvyrkelis, kita dalis padalyta perpus: tie, kas įsuka į gatvę nuo Seniavos plento, keliauja asfaltu, o kas išvažiuoja, – žvyrkeliu. Vienoje atkarpoje žvyrkelis nuvingiuoja į kelio vidurį, kur jį įrėmina asfalto lopai.

Greta gyvenamųjų namų taip pat nestinga duobių, o po liūčių gatvė vietomis primena klampynę. Čia pat ja vaikšto ir pėstieji, nes tolėliau šaligatvio ar ko nors panašaus į jį – nė ženklo. Nutolusiose Akacijų gatvės atkarpose vairuotojai praleidžia vienas kitą, kad netektų važiuoti per duobes ar pažliugusias atkarpas.

Šalia, tiesa, yra išasfaltuota nedidelė Virbalio gatvės atkarpa.

Remontuos dar šiemet

Remiantis informacija, pateikta vasarį miesto tarybos priimtame Kauno miesto gatvių ir kitų transporto statinių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2022–2024 metų prioritetiniame sąraše, Akacijų gatvės remontas nebuvo numatytas. Tačiau birželį įregistruotas sprendimo projektas, kuriuo būtų keičiamas šis sąrašas, jame atsirado ir Akacijų gatvė. Jai suremontuoti prireiktų 2 mln. eurų.

Šiam projektui birželio 21 d. pritarė Kauno miesto taryba.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis LRT.lt teigė, kad Akacijų gatvė bus remontuojama nuo šių metų liepos, jau baigiamas rengti projektas. Prioritetiniame gatvių tvarkymo sąraše nurodyta, kad Akacijų gatvė turi 555 balus.

„Gatvės balai skaičiuojami pagal šiuos kriterijus: eismo intensyvumas, naudingumas visuomenei, viešojo transporto eismas, gatvės fizinė būklė, gatvės užstatymo intensyvumas, darbų tęstinumas, objekto svarba miestui. Kiekvienas kriterijus turi vertinimo skalę balais. Susumavus visus pagal kriterijus gautus balus nusprendžiama, kokios priežiūros reikia tam tikrai gatvei. Akacijų g. surinko 555 balus ir yra priskiriama prie remontuojamų šiais metais gatvių“, – komentavo A. Pakalniškis.

Jis pridūrė, kad gatvės planas dar derinamas. Planuojama atnaujinti asfalto dangą nuo Seniavos pl. iki Akacijų g. 74, įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką nuo Seniavos pl. iki Šeštokų g. Čia planuojama įrengti ir naują gatvės apšvietimą.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras pakomentavo situaciją ir dėl Aleksoto seniūnijos, į kurią prisibelsti negalėjo jos gyventojas.

„Nuolatinio seniūno Aleksotas neturi metus. Suorganizuoti du viešieji konkursai, tačiau nesėkmingai – jie neįvyko neradus tinkamos kompetencijos ir kvalifikacijos kandidatų. Aleksoto bendruomenė visada gali kreiptis į seniūnijos darbuotojus, kurie laikinai užpildo šią spragą“, – LRT.lt teigė P. Keras.

Skaityti visą pranešimą