Įspūdingo savaitgalio įžanga: Nemuną sudrebino generalinė „Santakos“ repeticija

Prieš 1 metus 176

Šiandien Kaune prasideda tris dienas truksiantys „KaunasEuropos kultūros sostinė 2022“ renginiai. Nemuno ir Neries glėbyje užgimęs Kaunas šiemet savo gimtadienį minės ypatingai – gegužės 20-22 d. laukia didysis „Santakos“ savaitgalis, antroji „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ dalis.

Pasiruošimą įsimintinam „Santakos“ savaitgaliui Kaunas pradėjo dar savaitės pradžioje, o vėlyvą ketvirtadienio vakarą Užnemunės gatvės krantinėje dviejose baržose įrengtose scenose vyko atlikėjų generalinė repeticija. Greta scenos, Nemune, savo įgūdžius demonstravo akrobatai. Didžioji savaitgalio intriga ant vandens – „Santaka“ įvyks šeštadienį, gegužės 21 dieną.

„Šio renginio įspūdis priklausys ir nuo Kauno upių malonės: srovės greičio, vandens lygio, oro temperatūros ir vėjo stiprumo“, – intriguoja kūrybinė grupė.

Kūrėjai išduoda, kad spektaklio scenografijoje banguos laivai, unikalų reginį užtikrins upes animuojančios projekcijos, o į sapną nugrimzti padės gyvai orkestro atliekama muzika. Nenuspėjamą įspūdį kurs ir techniškai itin sudėtingą programą „Santakoje“ išpildys per šimtą atlikėjų.

Tiesa, organizatoriai rengia ir daugiau netikėtumų. Pasibaigus „Santakos“ vakaro renginiui, 23.55 val. kauniečiams ir miesto svečiams pasirodys ir paslaptingasis miesto simbolis – Kauno Mitinis Žvėris. Jis žiūrovų lauks prie „Žalgirio“ arenos, vos minutę truksiančioje, pačioje trumpiausioje skulptūros atidengimo ceremonijoje pasaulyje.

Daugiau šia tema

  • Lietuvos universiteto šimtmečio pristatymas

Kaunas švenčia nuo šiandien

Penktadienį tradicine Kiemų švente Kaunas pradeda švęsti 559-ąjį gimtadienį. Šiemet Kaunui tapus Europos kultūros sostine, Kiemų šventė įtraukta į šio projekto programą.

Planuojama, kad penktadienį įvyksianti šventė bus didžiausia renginio istorijoje: ruošiamasi priimti kone 2500 dalyvių, kurie prisės prie per visą Laisvės alėją nusidrieksiančios Kauno bendruomenių, organizacijų, kavinių ir barų stalų grandinės.

Planuojama, kad ji nutįs daugiau kaip kilometrą. Greta bus įrengtos scenos pasirodymams.

„Per porą valandų Laisvės alėjoje prisistatys apie 50 kolektyvų. Tarp jiems skirtų pakylų dėliosis kavinių, restoranų ir pačių žmonių, bendruomenių ir organizacijų stalai. Taip pat atlikėjai džiugins ir iš balkonų. Laukiame svečių iš kitų Europos kultūros sostine tituluotų miestų. Renginį uždarys specialus Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas prie Soboro“, – teigė „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Fluxus Labas!“ koordinatorė, šventės organizatorė Simona Savickaitė.

Šiuo renginiu miestas nori prie vieno didelio stalo susodinti kaimynus ir draugus, artimuosius ir visus, norinčius švęsti bendrystę.

Šventinį savaitgalį Kaune ir Kauno rajone iš viso laukia per 60 renginių – nuo oro akrobatų pasirodymų ir lėlių spektaklių iki misterijos, kurios siužetą lems gamtos stichijos ar didžiojo kultūros laivo prisišvartavimo.

Visa šventinio savaitgalio renginių programa čia.

Kas vyksta Kaune“ primena, kad pirmoji trilogijos dalis „Sukilimas“ buvo atlikta „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo proga, trečiąją dalį žiūrovai išvys rudenį, projekto uždarymo proga.

Skaityti visą pranešimą