Ispanijos ministras po Italijos rinkimų: populizmas visuomet baigiasi katastrofa

Prieš 1 metus 73

Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas pirmadienį, po kraštutinių dešiniųjų pergalės Italijos rinkimuose, įspėjo, kad sunkiais laikais visuomet iškyla populistiniai judėjimai, bet jie visuomet baigiasi blogai.

„Dabar neaiškūs laikai, o tokiais laikais visuomet auga populistiniai judėjimai, bet jie visuomet baigiasi taip pat: katastrofa, nes siūlo paprastus trumpalaikius atsakymus labai sudėtingoms problemoms“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

Lenkijos premjeras giria

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis pirmadienį sveikino Italijos kraštutinių dešiniųjų „puikią pergalę“, Giorgios Meloni neofašistinių šaknų turinčiai partijai „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia) geriausiai pasirodžius per visuotinius rinkimus.

„Puiki pergalė! Sveikinimai!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė M. Morawieckis.

Pasinaudodamas jausmaženkliais jis sakė, kad abi šalys drauge bus stiprios.

Lenkijos valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), kaip ir „Italijos broliai“, priklauso dešiniojo sparno Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijai (EKR) Europos Parlamente.

„Aš patenkintas, kad partija iš EKR prisiima atsakomybę už dar vieną Europos šalį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė PiS narė, buvusi Lenkijos premjerė Beata Szydlo.

Kiti Lenkijos valdančiųjų politikai atkreipė dėmesį į abiejų minimų partijų panašumus, įskaitant katalikiškų šeimos vertybių akcentavimą.

„ES dešinieji stiprėja... Nugalėsime komunistus, kairumą ir LGBT lobizmą – visus, kas griauna mūsų civilizaciją“, – tviteryje parašė žemės ūkio viceministras Januszas Kowalskis

Teisingumo viceministras Michalas Wojcikas sakė, kad G. Meloni pergalė yra Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen – „ES antidemokratinių jėgų atstovės“ – pralaimėjimas.

Kaip rodo prognozės, maždaug ketvirtadalis Italijos rinkėjų sekmadienį parėmė „Italijos brolius“, vadovaujančius daugumą Italijos parlamente turėsiančiai koalicijai.

Skaityti visą pranešimą