Įsimintinas baltarusio gimtadienis: sulaikytas BMW ir tūkstantinė bauda

Prieš 1 metus 50

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad ketvirtadienio naktį ties Naujųjų Valkininkų gyvenviete, kelyje Vilnius–Gardinas, Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį BMW X5.

Automobilį baltarusiškais registracijos numeriais vairavo tą dieną 34-erių sulaukęs Baltarusijos pilietis. Užsieniečio pateikti dokumentai buvo tvarkingi, jis Lietuvoje buvo legaliai. VSAT pareigūnams kilus įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, jis buvo pristatytas į VSAT Varėnos pasienio rinktinę patikrinti.

Atidžiai apžiūrėjus 2005 m. laidos BMW X5 paaiškėjo, kad jame įrengtos net kelios slėptuvės. Pasieniečiai jas aptiko automobilio dujų sistemos išmetimo bakuose, variklio skyriaus pertvaroje, priekiniuose ir galiniuose posparniuose, kėbulo dugne.

Slėptuvėse pasieniečiai rado 1 336 pakelius cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Superslims“, „Minsk Capital QS“ ir „Minsk City QS“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Baltarusiui gresia iki 6 000 eurų bauda ir automobilio konfiskavimas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą