Iranas pranešė apie netikėtą ES užsienio politikos vadovo Borrellio vizitą

Prieš 1 metus 64

J. Borrellis atvyks į Irano sostinę naktį ir vėliau susitiks su užsienio reikalų ministru Hosseinu Amiru-Abdollahianu ir kitais pareigūnais, sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovo Saeedo Khatibzadeho pranešime.

„Per vizitą, kuris yra vykstančių Irano ir Europos Sąjungos konsultacijų dalis, dėmesys bus skiriamas dvišaliams santykiams, kai kuriems regioniniams ir tarptautiniams klausimams, taip pat naujausiam derybų dėl sankcijų panaikinimo statusui“, – sakoma pareiškime.

Žinia apie anksčiau neskelbtą vizitą pasirodė H. Amirui-Abdollahianui praėjusią savaitę pareiškus, kad Iranas vis dar tiki, jog derybos gali būti sėkmingos. Pernai balandį Vienoje prasidėjusiomis derybomis siekiama sugrąžinti į branduolinį susitarimą JAV, be kita ko, panaikinant ir sankcijas Iranui, bei užtikrinti, kad Teheranas visapusiškai laikytųsi savo įsipareigojimų.

Derybos įstrigusios nuo kovo dėl Teherano ir Vašingtono nesutarimų, visų pirma dėl Irano reikalavimo išbraukti jo islamišką Revoliucinės gvardijos korpusą iš JAV teroristų sąrašo.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą