Gynyba nepatenkintas Žibėnas negailėjo gerų žodžių Kairiui: visada buvo, yra ir liks mokytoju

Prieš 1 metus 62

LKL čempionų titulą ginanti Vilniaus „Ryto“ ekipa naują sezoną nors ir sunkiai, tačiau pradėjo pergalingai – „Rytas“ 90:88 (15:28, 19:19, 31:17, 25:24) palaužė Utenos „Juventus“.

„Pirmos rungtynės. Galime sakyti, kad tik pirmos rungtynės, bet mes esame pakankamai patyrusi komanda, kad to startinio jaudulio nebūtų. Nesakyčiau, kad jis buvo, bet įžengėme į rungtynes „per minkšti“, daug nedovanotinų gynybinių klaidų darėme ir viskas buvo per lengvai. 60 taškų iš baudos aikštelės, per lengvai jie pelnė taškus.

Mes daug atidavėme, o kitoje rungtynių pusėje jau patys užpuolėme, padidinome tempą ir pagaliau kažkiek juos pradėjome stabdyti. Dėl gynybos bus dar daug darbo šiais metais“, – kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Strategas nemažai ir toliau pabrėžė problemas komandos gynyboje.

„Mūsų šiandien užpakalius išgelbėjo kova dėl atkovotų kamuolių puolime. Daug pasiėmėme kamuolių, bet gąsdina gynybos spragos, reikias jas jau taisyti, nes neužilgo laukia daug svarbių kovų.

Pradedant nuo asmeninės gynybos – daug atidavėme, keičiantis“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Paklaustas, ar nesijaučia tai, kad Vilniaus komanda vis dar yra nauja, G. Žibėnas nenorėjo ieškoti pasiteisinimų.

„Martyno Echodo nelaikome nauju žmogumi, Adas Šimonis yra pasilikęs, pridėti dar 5 žaidėjus nuo praėjusių metų pasilikusius, tai jau yra 7 žaidėjai, tik keturi ar penki nauji. Ne tokia ir nauja komanda. Norėtųsi, kad nauji žaidėjai prisitaikytų labiau prie mūsų, negu mes prie jų. Norime tęstinumo, per daug dalykų nekeisti, turėti įdirbį, bet reikės reaguoti, kažkiek ir mums prisitaikyti“, – dėstė „Ryto“ strategas.

Tai buvo pirmasis kartas, kai G. Žibėnas žaidė prieš Donaldą Kairį, kuris šiuo metu yra „Juventus“ strategas ir ilgą laiką G. Žibėnas dirbo būtent su šiuo strategu.

„Man Donaldas visada buvo, yra ir liks mokytoju. Aišku, ta emocija kažkokia yra ir prieš rungtynes, ir rungtynių metu. Aš labai esu dėkingas Donaldui už visas pamokas didžiajame krepšinyje, nes jis mane ir atvedė į didįjį krepšinį. Linkiu jam labai daug sėkmės ateinančiame sezone, manau, kad jis turi daug ką įrodyti ir jis tą padarys.

Šiais metais palaikysiu „Juventus“ komandą visose rungtynėse išskyrus „Ryto“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Skaityti visą pranešimą