Greta Kaukysos ir Pakraščio gatvių projektuojama nauja viešoji erdvė

Prieš 1 metus 129

Liepos viduryje vilniečiams bus pristatyti naujos viešosios erdvės Rasų seniūnijoje projektiniai pasiūlymai. Šio projekto užsakovas – UAB „Prie Vilnelės“, projektą parengė MB „Civen“. Autoriai kviečia vietos bendruomenę ir visus vilniečius aktyviai dalyvauti pristatyme ir išsakyti savo pastabas.

Projektiniams pasiūlymams Vilniaus miesto savivaldybė dar nėra pritarusi. Miestovaizdžio skyriaus specialistai juos vertins tik po viešo projektinių pasiūlymų aptarimo su visuomene.

Šiuo metu būsimos viešosios erdvės laisvoje valstybinėje žemėje greta Kaukysos, Pakraščio ir Manufaktūrų gatvių yra sena automobilių aikštelė, pramintas pėsčiųjų takas. Pagal projektą turi būti išsaugoti visi sklype esantys medžiai.

Sutvarkius viešąją erdvę, padidės kokybiškų želdinių plotas, bus pagerinta bendruomenės gyvenamoji aplinka. Esamas automobilių stovėjimo vietas pagal naujus gatvių projektavimo principus planuojama iškelti į Kaukysos gatvę.

Vietoj senos automobilių aikštelės įrengiamas skveras su mažosios architektūros elementais: suoliukais, šiukšliadėžėmis, dviračių stovais ir naujais želdiniais. Projektuotojai siūlo želdynuose pasodinti septynis ginalinius klevus, tiek pat grauželinių gudobelių ir krūmų: kalninių serbentų, raudonųjų sedulų, karpytalapių stefanandrų ir kt. Mažosios architektūros elementai ir projektuojami želdiniai bus derinami su Vilniaus miesto savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus specialistais techninio projekto metu.

Projektuojami betoninių trinkelių takai susijungia su sutvarkyta gyvenamųjų namų kvartalo infrastruktūra ir Kaukysos gatvės sprendiniais, apie kuriuos paskelbsime atskirai – bus rengiamas ir gatvės projektas. Nuo 1,50 m iki 4 m pločio takuose bus įrengti žmonių, turinčių regos negalią, vedimo ir įspėjamieji paviršiai.

Skaityti visą pranešimą