Grasinimai apie sprogmenis nesibaigia – jų sulaukė prokuratūra, ugdymo įstaigos, oro uostai

Prieš 1 metus 55

Penktadienio rytą septynios sostinės įstaigos sulaukė grasinimų apie padėtus sprogmenis, tokie laiškai įvairias įstaigas pasiekia ketvirtą kartą per šią savaitę.

Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja, penktadienį jų sulaukė kelios sostinės ugdymo įstaigos, Vilniaus oro uostas ir Generalinė prokuratūra.

„Elektroninius laiškus gavo Generalinė prokuratūra, Vilniaus oro uostas, mokykla Justiniškėse, darželis-mokykla Karoliniškėse, Šeškinėje gimnazija, Naujininkų ugdymo įstaiga ir paskutinis laiškas 9.57 val. atėjo į Pašilaičių mokyklą“, – sakė atstovė.

Anot jos, pareigūnai patikrino visus pranešimus ir minėtose vietose įtartinų daiktų bei asmenų nenustatė.

„Kol kas atliekamas ikiteisminis tyrimas, jis sujungtas su kitu tyrimu, pradėtu savaitės pradžioje dėl gautų tokio pat pobūdžio laiškų“, – teigė J. Samorokovskaja.

Apie padėtus sprogmenis buvo pranešta ir pirmadienį, antradienį bei ketvirtadienį. Pirmadienį elektroniniu paštu gavus informacijos apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uoste, visuose juose buvo evakuoti keleiviai. Informacija nepasitvirtino.

Melagingi pranešimai apie sprogmenis pirmadienį pasiekė ir vieną Vilniaus mokyklą bei sostinės savivaldybę, o antradienį – naujienų portalo „15min“ redakciją. Pastaroji tokio grasinimo sulaukė ir ketvirtadienį.

Tokie laiškai ketvirtadienį taip pat pasiekė Vilniaus ir Kauno apygardų teismus, oro uostus, prokuratūras ir mokyklas.

Tokių melagingų pranešimų autoriams gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Skaityti visą pranešimą