Graikijos vyriausybė išgyveno balsavimą dėl nepasitikėjimo

Prieš 1 metus 38

Balsuoti dėl nepasitikėjimo vyriausybe paprašė kairiosios partijos SYRIZA lyderis Alexis Tsipras, paskatintas daugelį mėnesių virusio pasiklausymo skandalo.

Graikijos slaptoji tarnyba EYP 2020–2022 m. klausėsi opozicijos politikų, ministrų, aukšto rango karininkų ir virtinės žurnalistų pokalbių telefonu ir mobiliaisiais telefonais. Gavusi A. Tsipro prašymą, savaitės pradžioje tai patvirtino Graikijos duomenų apsaugos institucija ADAE.

K. Mitsotakis tikina nieko apie tai nežinojęs. „Teismai viską išaiškins“, – sakė jis. Premjeras apkaltino A. Tsiprą drabstantis politiniais purvais prieš artėjančius parlamento rinkimus.

„Jūs melavote šešis mėnesius“, – K. Mitsotakiui atsikirto A. Tsipras. Jis priminė, kad paaiškėjus, jog buvo klausomasi pokalbių, buvo priverstas atsistatydinti už žvalgybą atsakingas vyriausybės kanceliarijos generalinis sekretorius, K. Mitsotakio sūnėnas Grigoris Dimitriadis. A. Tsipras išvadino K. Mitsotakį „bailiu“, kuris „slėpėsi už savo sūnėno“.

Balsavimą dėl nepasitikėjimo analitikai vertina kaip savotišką įžangą į Graikijos parlamento rinkimus, kurie turi būti surengti vėliausiai iki liepos vidurio. Manoma, kad K. Mitsotakis ketina juos paankstinti ir surengti balandį. Visos apklausos rodo, kad jo partija maždaug septyniais procentais lenkia SYRIZA.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą