Girti lietuviai prisisvečiavo Lenkijoje: iš motinos atimti du vaikai, teismas spręs jų likimą

Prieš 1 metus 89

Teigiama, kad birželio 20 dieną, maždaug prieš 15 val., Sopoto policijos pareigūnai iš 112 operatorių sulaukė pranešimo, kad miesto centre viename iš restoranų pastebėti du neblaivūs vyrai ir viena moteris su dviem kelerių metų vaikais. Į įvykio vietą nedelsiant nuvyko prevencinės policijos pareigūnai.

Policiją iškvietęs restorano darbuotojas pareigūnams pasakojo, kad į tarnybas kreipėsi iš karto po to, kai pastebėjo, kad į restoraną užėję neblaivūs asmenys nerišliai kalba, svirduliuoja ir vedasi su savimi vaikus. Policijos pareigūnai sulaikė ir apklausė tris Lietuvos piliečius: 43 metų vaikų motiną, 49 metų dėdę ir 52 metų moters partnerį. Kartu su jais buvo 6 ir 7 metų vaikai.

Pareigūnai iš karto nuo moters ir vyrų pajuto sklindant stiprų alkoholio tvaiką ir patikrino jų blaivumą. Vaikų motina įpūtė 1,1 promilės, jos partneris – daugiau nei 3 promiles, o dėdė – daugiau kaip 2 promiles alkoholio. Policijos pareigūnams jie prisipažino, kad alkoholį vartojo nuo ryto, bet savo elgesyje neįžvelgė nieko bloga ir tvirtino, kad sugeba prižiūrėti vaikus.

Abu vaikai iš įvykio vietos buvo nuvežti į Sopoto globos namus.

Pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes ir surinktą medžiagą perduos Sopoto šeimos teismui.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą