„Gintros“ varžovės UEFA Čempionių lygos atrankos grupėje – Suomijos ir Lenkijos čempionės bei „Anderlecht“

Prieš 1 metus 80

Penktadienį Šveicarijoje, UEFA būstinėje Nione, buvo ištraukti 2022/2023 metų sezono UEFA moterų Čempionių lygos atrankos etapo burtai, skelbia fkgintra.lt.

Ceremonijos organizatorių ranka Lietuvos čempiones suvedė su pajėgiomis varžovėmis. 5-oje atrankos grupėje Šiaulių „Gintros“ ekipa varžysis su Kuopio „Kups“ (Suomija), Lodzės „Uks sms Lodz“ (Lenkija) ir Briuselio „RSC Anderlecht“ (Belgija).

Pusfinaliuose Saulės miesto atstovės išmėgins jėgas su futbolininkėmis iš Suomijos, o kitame Lenkijos čempionės mes iššūkį daugkartinei Belgijos čempionei „RSC Anderlecht“. Atrankos turnyras vyks rugpjūčio 18 – 21 dienomis, viename iš grupės komandų mieste. Pusfinalius laimėjusios komandos susitiks finale ir kovos dėl vienintelio kelialapio į antrą atrankos etapą, tuo tarpu savo kovas pralaimėjusios ekipos varžysis paguodos rungtynėse dėl 3 vietos.

Nors visos komandos yra savo šalių čempionės, jų dalyvavimo istorija UEFA moterų Čempionių lygoje ženkliai skiriasi. „Gintra“ pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre dalyvaus jau 18-ąjį kartą, kai tuo tarpu Lenkijos ir Suomijos čempionėms tai bus debiutas. Gerai žinomą vardą Europoje turinti „RSC Anderlecht“ ekipa UEFA Čempionių lygoje dalyvauja penktus metus iš eilės.

Kurioje šalyje vyks šios grupės atrankos turnyras bus nuspręsta artimiausiu metu.

Skaityti visą pranešimą