Gimtadienį ir patekimą į finalą švenčiantys Lietuvos čiuožėjai: suklydome, bet tikslą įvykdėme

Prieš 1 metus 46

Per Deivido Kizalos 24-ąjį gimtadienį čiuožėjas su Paulina Ramanauskaite debiutavo Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse. Per P. Ramanauskaitės 20-ąjį jubiliejų pora pirmą kartą čiuožė Europos čempionate. Suomijoje gyvenanti Lietuvos ledo šokėjų pora Espo arenoje buvo šiltai sutikta ir sulaukė sveikinimų gimtadienio proga. Jis papuoštas ir patekimu į finalą.

Už trumpąją programą Lietuvos pora surinko 55,06 balo ir užsitikrino vietą Europos čempionato finale. Tiesa, neišpildyti tvizlai P. Ramanauskaitei ir D. Kizalai neleido pasiekti geriausio sezono rezultato (55,20) ar asmeninio rekordo (58,35).

Tačiau P. Ramanauskaitė po pasirodymo plačiai šypsojosi: „Esu laiminga ir dėl savo gimtadienio, ir dėl mūsų pasirodymo. Žinoma, gal galėjo būti kažkas geriau, bet visada taip būna. Smagu, kad buvo tiek daug Lietuvos vėliavų, tiek pažįstamų veidų. Buvo labai jauku. Labai daug draugų atėjo mūsų palaikyti. Mūsų dainos žodžiai – karnavalas, neverk. Bandėme kuo daugiau šokti ir karnavališką atmosferą sukurti.”

„Patiko, kad paskelbė apie Paulinos gimtadienį. Labai gerai šiandien čiuožėsi, išskyrus tą klaidelę. Tvizlai suklibėjo. Tikslas buvo tiesiog švariai sučiuožti ir patekti į finalą. Tai įvykdėme, o rytoj tiesiog džiaugsimės ir bandysime perduoti džiaugsmą kitiems. Daug jaukiau, kai savi žmonės aplinkui. Jie jau mus priima kaip suomius“, – džiaugėsi D. Kizala.

Kaip ir olimpinių žaidynių patirtį, taip ir Europos čempionato debiutą jaunajai porai padovanojo Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed, praėjusiame sezone patekę į geriausiųjų dešimtukus Europos ir pasaulio čempionatuose. Tai užtikrina vietas šiame sezone ir antrajai Lietuvos porai.

Suomijoje vykstančiame čempionate S. Ambrulevičius ir A. Reed pretenduoja į medalius, bet komandos draugai primena, kad svarbiausia – palaikymas: „Rėksim ir palaikysim. Didžiausios sėkmės jiems. Kad tik kuo švariau ir gražiau sušoktų. Visą savaitę kartu treniravomės ir tai buvo labai smagu. Mes tikimės, kad jiems pasiseks, bet ledas slidus, visko gali būti. Linkėsime jiems visko, ko geriausio.“

Ledo šokėjai laisvąją programą atliks rytoj. Tiesioginė transliacija nuo 20 valandos per LRT Plius ir portale LRT.lt.

Skaityti visą pranešimą