Geriausiu NBA žaidėju išrinktas G.Antetokounmpo titulą perleistų kitai žvaigždei

Prieš 1 metus 98

Prieš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną ESPN sudarytame žaidėjų reitinge triumfavo Milvokio „Bucks“ lyderis Giannis Antetokounmpo, bet jis pats tokio titulo kratosi.

Žiniasklaidos dienoje klausimo apie tai sulaukęs graikas buvo itin kuklus.

„Ar tikiu, kad esu vienas geriausių ir galiu padėti komandai laimėti rungtynes? Taip. Esu pakankamai brandus, kad tai įvertinčiau. Bet ar tikiu, kad esu geriausias pasaulyje? Ne. Geriausias yra tas, kuris žygiuoja toliausiai, kuris nuveda savo komandą iki finišo linijos ir paverčia ją čempioniška.

Prieš dvejus metus, kai kėlėme taurę, gulėdamas lovoje galvojau, kad galbūt esu geriausias pasaulio krepšininkas. Mano nuomone, geriausias yra laimėtojas. Kol kas nors jo nenugalės, geriausias yra Stephenas Curry“, – teigė G.Antetokounmpo.

Savo atsakymą spėjo pateikti ir komplimento sulaukęs S.Curry.

„Aš pasitikdamas čempionus sakyčiau tą patį. Tokia yra lyga. Visi nori laimėti, aš tą patį galvojau apie Giannį, kai jis triumfavo. Vertinu gerus žodžius, nors ant laurų užmigti nežadu. Visada vertini kolegų pagarbą, aš ir pats buvau situacijose, kai gyriau kitus žaidėjus“, – tikino San Fransisko „Golden State Warriors“ žvaigždė.

34-erių S.Curry praėjusį sezoną išties buvo puikus – pasiekęs ketvirtąjį savo čempiono žiedą jis pirmą kartą tapo finalo serijos MVP.

Tuo tarpu G.Antetokounmpo vedami „Bucks“ gindami titulą krito Rytų konferencijos pusfinalyje, įtemptoje serijoje nusileisdami Bostono „Celtics“ – 3:4.

„Ilgoji pertrauka“: išsamiai apie visas LKL komandas – kas verti pagyrų, kas gavo spragilų, kaip susidėlios „Didysis ketvertas“ bei kas turėtų kristi žemyn

Skaityti visą pranešimą