Gelažninkas 2023 metų Dakaro ralyje nedalyvaus

Prieš 1 metus 51

Iki Dakaro ralio liekant vos mėnesiui Arūnas Gelažninkas paskelbė, kad 2023 metais šiose lenktynėse nedalyvaus, rašoma jo komandos pranešime žiniasklaidai.

„Neturiu ko įrodinėti, pirmais metais girdėjau kalbas, kad tai tik sėkmė, antrais metais pergalė buvo pakartota ir man tai kainavo itin daug. Niekada nesu tas, kuris skundžiasi, todėl apie tai buvo kalbėta mažai, bet būtent šių metų Dakaro ralis sudėliojo visus taškus ir 2023 m. Dakaro starte ant motociklo manęs neišvysite.

Važiuoti, kad tik važiuoti – ne man, sportuoju jau beveik 30 metų, paskutinės dvi pergalės, ne tik svarbiausios mano gyvenime, bet ir sudėtingiausios, man reikalinga pertrauka. Šis ralis yra pats pavojingiausias, mano nuomone, būti ten nepasiruošus yra mažų mažiausiai kvaila. Bet jūs negalvokite, kad aš atsisakau Dakaro ralio, tikrai ne, o ir su motociklu startuosiu jau gruodžio 10 dieną“ – su šypsena pasakojo A. Gelažninkas

Birželio mėnesį sportininką buvo galima išvysti kitame vaidmenyje, kai kartu su žmona Emilija Gelažninkiene, jie startavo bendrame ekipaže, kuriame jis sėdėjo šturmano kėdėje.

„Mes niekada niekur garsiai nesakėme, kad šiais metais važiuojame į Dakaro ralį, buvo gal ne šiek tiek keista, kaip greitai šis gandas pradėjo sklisti, nes iš mūsų pačių tokios informacijos nebuvo galima išgirsti niekur. Taip, minčių apie Dakaro ralį tikrai buvo ir yra, esame laimingi, kad absoliučiai visi mūsų partneriai palaikė, tačiau dėl tam tikrų priežasčių, likus nedaug laiko iki registracijos uždarymo situacija pasikeitė, todėl priėmėme tai kaip ženklą, kad skubėti nėra kur, o dabar turime dar daugiau laiko pasiruošimui, Emilijos mąstymas apie Dakaro ralį toks pats“ – kalbėjo daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas A. Gelažninkas

„Dakaro ralis yra mano svajonė nuo 12 klasės, visą šį kelią turėjome susikurti absoliučiai nuo nulio, vos per keturis važiavimu moto bagiu mėnesius, turėjau net keturis rimtus ralių finišus, vienas iš jų pasaulio Baja taurės etapas Ispanijoje „Baja Aragon“, kuriame atstovavome „Nasser Racing“ komandą, visa tai man kaip naujokei yra didžiulis įvertinimas, esu be galo dėkinga visiems, kurie prisidėjo. Mes galėjome išvažiuoti į Dakaro ralį ir šiais metais, tačiau tai būtų daugiau biudžetinis variantas, o tiek aš, tiek Arūnas turime vieningą nuomonę – arba esame pilnai pasiruošę, arba išvis nevažiuojame. Per pirmuosius metus turėjau daug treniruočių pas geriausius trenerius, apie kuriuos galėjau tik pasvajoti, nuolat ruošiuosi fiziškai, sustoti neketinu, tęsiu savo treniruotes ir Dubajuje.

Būti tiesiog finišavusia, bet silpną rezultatą parodžiusia, pirmąja moterimi lietuve – nėra mano tikslas, daug kas klausė, gal geriau vien tik moteriškas ekipažas? Nematau tame nei privalumų, nei trūkumų, nei išskirtinumo, Dakaro ralyje yra ne vienas toks ekipažas, man svarbiausia profesionalumas, aš noriu lenktyniauti, o geresnio ir profesionalesnio žmogaus nei du kartus Dakaro ralio nugalėtojas, tiesiog nematau, tikslai yra tikrai kitokie. Atstovauju projektą „Moterys Gali“, kurio esmė – viskas yra įmanoma, esu šioje stereotipų apipintoje srityje jau ketverius metus, ir aiškiai žinau, tiek moterims, tiek vyrams vietos čia turi užtekti“ – kalbėjo Emilija.

Dakaro ralio maratonas prasideda jau gruodžio 31 dieną, šį kartą jis bus pats ilgiausias per pastaruosius devynerius metus, truksiantis net 16 dienų.

Skaityti visą pranešimą