Galingai pusfinalyje plaukusi Meilutytė: jėgų yra, reikia tik mokėti jas paimti

Prieš 1 metus 71

Rūta Meilutytė įplaukė į antrąjį savo pasaulio čempionato finalą Budapešte, kai 50 m krūtine pusfinalyje finišavo puikiu laiku (29,97 sek.), užėmė antrąją vietą tarp visų dalyvių ir rytoj plauks finale. Po finišo lietuvė džiaugėsi pasirodymu.

Pusfinalyje R. Meilutytė nusileido tik pasaulio rekordininkei Benadettai Pilato (29,83 sek.), kuri plaukė tame pačiame pusfinalyje. Antrasis plaukimas buvo lėtesnis nei pirmas, o jo nugalėtoja Lara Van Niekerk tapo trečia, 30 sek. ribą įveikusia plaukike (29,9 sek.).

Ryte Rūta gerokai išgąsdino plaukimo gerbėjus Lietuvoje, kai į pusfinalį pateko tik per plauką – 17-ą laiką užfiksavusi lietuvė tarp 16-os geriausių prasibrovė po italės diskvalifikacijos.

„Yra tiesiog (jėgų – LRT.lt), reikia tik pasiimti mokėti“, – po finalo sakė kaunietė.

R. Meilutytė jau 100 m krūtine rungtyje sakė, kad vakare ji baseine jaučiasi kur kas geriau, ką parodė ir 50 m rungtyje.

Pusfinalyje Rūta plaukė net 1,05 sek. greičiau nei atrankoje.

„Nežinau, čia būtų labai supaprastinimas visos situacijos (sakyti, kad pasisekė dėl vakaro – LRT.lt). Daug kas susideda į gerą rezultatą. Bet visada, kaip mes plaukikai sakome, vakaras greitesnis už rytą“, – teigė R. Meilutytė.

Ji teigė, kad prieš pusfinalį emociškai jautėsi kur kas geriau nei ryte, kai teigė, kad jaučia emocinį nuovargį.

Ar atidavė visas jėgas, plaukikė kol kas nežino: „Atidaviau (galvoja), nežinau, ar visos, bet daug įdėjau savęs.“

R. Meilutytė 50 m krūtine finale šeštadienį plauks nuo 19:09 val. Lietuvos laiku.

Skaityti visą pranešimą