FIFA nubaudė 4 Urugvajaus žaidėjus ir federaciją už pykčio protrūkį pasaulio čempionate

Prieš 1 metus 51

Praėjus jau daugiau nei mėnesiui nuo pasaulio futbolo čempionato pabaigos FIFA nubaudė Urugvajaus futbolo federaciją ir 4 rinktinės žaidėjus dėl komandos nepagarbaus elgesio po paskutinių čempionato rungtynių.

Urugvajaus rinktinė paskutiniame mače 2:0 įveikė Ganos futbolininkus, tačiau dėl Pietų Korėjos įvarčio ir pergalės prieš Portugaliją iškrito iš turnyro jau po grupės varžybų.

Po rungtynių su Gana pabaigos urugvajiečiai užsipuolė mačui teisėjavusį vokietį Danielį Siebertą, reikalaudami pasiaiškinti dėl dviejų, jų manymu, neteisingai nepaskirtų 11 metrų baudinių.

FIFA nusprendė vartininkui Fernando Muslerai ir Jose Maria Jimenezui skirti net 4 rungtynių diskvalifikaciją, o Diogo Godinas ir Edinsonas Cavani sulaukė vienerių rungtynių diskvalifikacijos.

Visi žaidėjai dar privalės atlikti su futbolu susijusią visuomeninę veiklą bei sumokėti po 20 tūkst. Šveicarijos frankų (19,94 tūkst. eurų) baudas.

Urugvajaus futbolo federacijai skirta 50 tūkst. frankų (49,86 tūkst. eurų) bauda, o artimiausios Urugvajaus rinktinės namų rungtynės privalės būti žaidžiamos dalinai tuščiame stadione.

Skaityti visą pranešimą