Elektros tiekėjai ruošiasi karštoms Joninėms: klientai bus aptarnaujami visą savaitgalį

Prieš 1 metus 105

Nepriklausomo elektros tiekėjo dar nepasirinkę gyventojai tą galės atlikti ir artėjantį Joninių savaitgalį – baigiantis papildomai antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo savaitei didėjančius užklausų skaičius stebintys nepriklausomi tiekėjai per šventines dienas dirbs pilnu pajėgumu.

Antrajam elektros rinkos liberalizavimo etapui priskiriama daugiau kaip 740 tūkst. namų ūkių, per metus suvartojančių ne mažiau kaip 1 tūkst. kilovatvalandžių elektros. Šiandien nepriklausomą tiekėją jau yra pasirinkę 83 proc. antrojo etapo vartotojų.

Energetikos ministerija antrąjį liberalizavimo etapą, turėjusį pasibaigti birželio 18 d., pratęsė iki sekmadienio, birželio 26 d. Daugiau tokių nuolaidų neapsisprendžiantiems žadama netaikyti, o nepriklausomo tiekėjo iki birželio 26 d. imtinai nepasirinkę vartotojai bus perkelti į garantinį tiekimą.

Pasak elektros tiekimo bendrovės „Elektrum Lietuva“ Rinkodaros ir produktų vystymo vadovės Neringos Petrauskienės, pratęsus nepriklausomo tiekėjo pasirinkimo terminą fiksuojamas kiek didesnis gyventojų aktyvumas.

„Pastarosiomis dienomis gyventojų skambučių ir internetinių užklausų skaičiai bei sudaromų sutarčių tempai šoktelėjo į viršų. Daugiau užklausų sulaukiame ir Lietuvos energetikos agentūrai (LEA) birželio 21 d. paskelbus naujausią nepriklausomų elektros tiekėjų siūlomų preliminarių kainų analizę. Bijančius pavėluoti „paskutinės minutės“ vartotojus norime nuraminti – tam yra visas Joninių savaitgalis“, – sako N. Petrauskienė.

Visą savaitgalį dirbs ir skambučių centrai, ir fiziniai klientų aptarnavimo skyriai, prisitaikant prie galimai išaugsiančių srautų pakoreguotos jų darbo valandos, tad gyventojai galės pasikonsultuoti dėl sutarčių sąlygų bei kainų, taip pat ir sudaryti sutartis internetu. Budėjimo režimu dirbs informacinių technologijų specialistai, prižiūrintys sistemų darbą, kad nekiltų trikdžių gyventojams sudarant sutartis savitarnoje.

Sutartis nepriklausomų elektros tiekėjų savitarnos svetainėse norintys pasirašyti gyventojai tą gali atlikti iki sekmadienio, birželio 26 d., 23:59 val. Tokiu atveju elektros tiekimas naujomis sąlygomis gyventojams bus pradėtas jau liepos 1 d.

„Be abejo, neracionalu tikėtis, kad per paskutinį savaitgalį pasirinks visi to dar nepadarę. Vis dėlto iš užklausų matome, kad gyventojus pasiekia informacija apie tai, kad likę garantiniame tiekime jie mokės daugiau, tad esame pasiruošę paskutinių dienų ar net valandų antplūdžiui“, – komentuoja „Elektrum Lietuva“ atstovė.

Planuojantiems šventinį savaitgalį skirti nepriklausomo tiekėjo pasirinkimui ji pataria atkreipti dėmesį į svarbiausius dalykus: siūlomas kainas, sutarties sąlygų fiksavimo laikotarpį, išsinagrinėti papildomas sutarties sąlygas, taip pat kokios klientų aptarnavimo galimybės siūlomos.

Skaityti visą pranešimą