Dvikova: stacionarus žaidimų kompiuteris ar žaidimų konsolė?

Prieš 1 metus 173

Kompiuterinių žaidimų žaidimas - vienas iš populiariausių užsiėmimų, laisvalaikio leidimo būdų, visame pasaulyje. Be abejo, siekiant šiuos žaidimus žaisti efektyviai, sklandžiai būtina pasirūpinti ir tinkama kompiuterinių žaidimų įranga. Neretai, kompiuterinių žaidimų entuziastai susiskirsto į dvi stovyklas: vieni yra už stacionarius žaidimų kompiuterius, o kiti kategoriškai pasisako už žaidimų konsoles. Tačiau, kuris iš šių įrenginių yra vertesnis pasirinkimo? Kuo skiriasi šie įrenginiai bei kurį reikėtų pasirinkti? Apie tai plačiau - šiame straipsnyje. 

Kodėl verta rinktis stacionarų žaidimų kompiuterį?

Stacionarūs žaidimų kompiuteriai - galingi, našūs ir efektyvų bei sklandų veikimą garantuojantys įrenginiai. Tai itin dažnas ir populiarus pasirinkimas tarp kompiuterinių žaidimų žaidėjų, profesionalų. Ir iš tiesų, stacionarūs žaidimų kompiuteriai turi tikrai ne vieną privalumą, dėl kurių verta apsvarstyti šių įrenginių įsigijimą. 

Pirmiausia, stacionarų žaidimų kompiuterį galima itin lengvai atnaujinti, tobulinti. Galima pirkti jau iš karto sukomplektuotą modelį arba susikurti savo žaidimų kompiuterį atskirai renkantis įrangos dalis. Taip pat, stacionarūs kompiuteriai skirti žaidimams gali būti lengvai atnaujinami, keičiant vaizdo plokštę, papildant RAM atmintį ar pasirenkant naują procesorių. To padaryti su žaidimų konsole tikrai nepavyks. 

Teigiama, kad stacionarūs žaidimų kompiuteriai suteikia kur kas geresnį vaizdą nei žaidimų konsolės. Tai dar vienas svarbus jų pranašumas. Negana to, turint tokį žaidimų kompiuterį žaidimus galima žaisti naudojant kelis skirtingus monitorius, vienu metu. 

Dar vienas stacionarių žaidimų kompiuterių privalumas - platus ir įvairus kompiuterio priedų pasirinkimas. Galima rinktis iš plataus klaviatūrų, žaidimų pelių asortimento ir taip susikurti geriausią ir poreikius geriausiai atitinkančią žaidimų įrangą. Itin svarbų vaidmenį atlieka kompiuterio pelė, kuri, kaip teigia dauguma specialistų, leidžia žaisti tiksliau ir efektyviau nei konsolių valdymo pulteliai. 

Dažnu atveju, žaidimų kompiuteriams skirti kompiuteriniai žaidimai kainuoja kur kas mažiau nei tie, kurie yra skirti žaidimų konsolėms. Be kitą ko, tam tikri kompiuteriniai žaidimai yra kuriami tik kompiuterinei įrangai ir konsolei skirtų versijų nepavyks rasti. 

Tad, jei visi šie išvardinti stacionarių žaidimų kompiuterių privalumai jums yra svarbūs ir reikšmingi, tokio įrenginio įsigijimas gali tapti puikiu pasirinkimu.

Reikšmingi žaidimų konsolių privalumai

Vis dėlto, nemažas stacionarių žaidimų kompiuterių privalumų sąrašas visiškai nereiškia, kad žaidimų konsolės yra nevertos dėmesio. Tai taip pat yra puikūs ir dėmesio verti įrenginiai, kurie pasižymi savais pliusais. 

Žaidimų konsolės yra paprasti, lengvai naudojami ir kur kas pigesni įrenginiai. Dauguma kompiuterinių žaidimų entuziastų renkasi būtent jas dėl lengvo naudojimo ir priežiūros. Pirmiausia, naudinga paminėti tai, kad žaidimų konsolę galima imti naudoti vos ją išpakavus iš dėžės. Nereikia rūpintis dėl įrangos surinkimo, o taip pat, tokio įrenginio pajungimui ir paruošimui naudoti nereikia turėti specialių techninių žinių. Be kitą ko, dažniausiai, žaidimų konsolės pasižymi ir mažesne kaina nei stacionarūs žaidimų kompiuteriai bei visa kita, jiems reikalinga, įranga sudėjus. 

Žaidimų konsolės suteikia galimybę lengvai ir efektyviai žaisti kompiuterinius žaidimus keliems žaidėjams, vienu metu. Nors virtualiai tai padaryti pavyks ir su žaidimų kompiuterių, konsolė leidžia gyvai žaisti žaidimus su visa kompanija. 

Kaip ir stacionarūs žaidimų kompiuteriai, taip ir žaidimų konsolės leidžia mėgautis specialiai joms sukurtais kompiuteriniais žaidimais. Tam tikri žaidimai yra kuriami ir skirti tik žaidimų konsolėms. Tad, jei tokius žaidimus mėgstate, konsolė gali tapti tikrai geru pasirinkimu. 

Taip pat, privalumu galime laikyti ir belaidžius žaidimų konsolių valdymo pultelius. Stacionarus žaidimų kompiuteris valdymui naudoja pelę, klaviatūrą. Nors šie priedai gali būti belaidžio tipo, žaidžiant, greičiausiai, vis tiek teks sėdėti prie stalo. Tai apriboja judėjimo laisvę. Tuo tarpu, konsolių valdymo pulteliai yra belaidžiai ir leidžia laisvai ir lengvai judėti, taip suteikdami galimybę dar labiau įsijausti į žaidimus. 

Tiesa, galima įžvelgti ir minusą. Žaidimų konsolės nėra atnaujinamos, tad pasikeisti procesoriaus ar vaizdo plokštės nepavyks. Na, o pasenus įrangai, greičiausiai teks įsigyti naują, naujos serijos konsolės modelį. Tačiau, daliai entuziastų tai yra pliusas. 

Kokį įrenginį pasirinkti? Vieno teisingo atsakymo nėra. Viskas priklauso nuo jūsų turimo biudžeto, žaidimo įpročių ir norų. Tiek stacionarus žaidimų kompiuteris, tiek žaidimų konsolė gali tapti puikiu pasirinkimu!

Ieškantys kokybiško ir gero stacionaraus žaidimų kompiuterio, sau tinkamą modelį tikrai gali rasti Varle.lt internetinėje parduotuvėje. Čia rasite ne tik žaidimams skirtus kompiuterius, bet ir puikias žaidimų konsoles, o taip pat galėsite įsigyti ir įvairią kompiuterinių žaidimų įrangą!

Skaityti visą pranešimą