Dukart į baseiną ryte šokusi ir per plauką pusfinalį pasiekusi Meilutytė: pavargau emociškai

Prieš 1 metus 77

Penktadienio rytą Budapešte vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate Rūta Meilutytė per pusvalandį į baseiną šoko du kartus, startuodama dvejose rungtyse – 50 m laisvu stiliumi ir krūtine. Pirmojoje lietuvė liko toli nuo pusfinalio, o krūtine varžybose tik per varžovės diskvalifikaciją pateko į pusfinalį.

„Buvo toks prasiplaukimas labiau, kartais būna visai gerai padaryti kažką prieš plaukimą, ypač ryte, kai kūnas užmigęs, būna visai gerai. Dariau gal labiau dėl prasibudinimo tą 50 laisvu stiliumi“, – po plaukimo krūtine kalbėjo R. Meilutytė.

Plaukdama krūtine ji finišo sienelę pasiekė per 31,02 sek. ir tik per plauką pateko į pusfinalį.

Lietuvė plaukė penktajame atrankos plaukime, o po šeštojo atrodė, kad pusfinalio nebus, nes plaukikėms pasiekus finišą R. Meilutytės laikas buvo 17-as.

Vis dėlto po kelių akimirkų teisėjai peržiūrėję video medžiagą įžvelgė taisyklių pažeidimą Ariannos Castiglioni plaukime, italę diskvalifikavo ir dėl to R. Meilutytė pateko į pusfinalį, kur galės tęsti kovą dėl antrojo medalio šiame čempionate.

„Jaučiuosi pavargus emociškai, kūnas kaip ir OK, bet šiandien psichologiškai kažkaip nesu pilnai čia, kaip buvau prieš kelias dienas. Sunkesnė truputį jaučiuosi“, – sakė R. Meilutytė.

Šį sezoną 50 m krūtine R. Meilutytė yra plaukusi per 30,24 sek., o toks rezultatas atrankoje būtų garantavęs penktąją vietą.

Greičiausiai ryte plaukė Pietų Afrikos Respublikos atstovė Lara Van Niekerk, finišavusi per 29,77 sek. ir pasiekusi Afrikos žemyno rekordą.

Antra buvo pasaulio rekordininkė Benedetta Pilato (29,80), trečia – estė Eneli Jefimova (30,08).

50 m krūtine pusfinalio plaukimai penktadienio vakarą vyks nuo 19:27 val. Lietuvos laiku.

Skaityti visą pranešimą