Drama Suomijoje – Europos čempione tapo Sakartavelui atstovaujanti rusė, kritusi belgė liejo ašaras

Prieš 1 metus 45

Prieš metus Taline vykusiame Europos čempionate moterų varžybose Rusija šventė trigubą triumfą. Suomijoje Rusijos atstovių nėra, bet naująja Europos čempione tapo Sankt Peterburge gimusi ir iki 2018 metų Rusijai atstovavusi Anastasija Gubanova. Dabar čiuožėja atstovauja Sakartvelui, bet treniruojasi Sankt Peterburge.

A.Gubanova pirmavo po trumposios programos, bet ją aplenkti dar turėjo šansų prieš čempionatą favorite laikyta Belgijos čiuožėja Loena Hendrickx. Belgė praėjusių metų pasaulio čempionate Prancūzijoje iškovojo sidabro medalį ir buvo ryški favoritė Suomijoje.

Tačiau klaidos trumpojoje programoje kartojosi ir lemiamoje kovoje. L. Hendrickx dukart krito ant Espo ledo arenos ledo ir jau po pasirodymo suprato, kad aplenkti Sakartvelo atstovės jai nepavyks. Puolusi į trenerių glėbį čiuožėja braukė ašaras, bet liko arenoje, kai iščiuožė jos pagrindinė konkurentė. Visgi pamačiusi, kad A. Gubanova sėkmingai atlieka vieną šuolį po kito, belgė paplojo ir patraukė į užkulisius.

199,91 balo surinkusi A. Gubanova 6 balais aplenkė Belgijos atstovę (193,48). Bronzą iškovojo džiūgavusi Šveicarijos atstovė Kimmy Repond (192,51).

Naujoji Europos čempionė A. Gubanova gyvena ir treniruojasi Sankt Peterburge pas Rusijos trenerį Jevgenijų Rukavitsiną. 2021 metais A. Gubanova net yra prisipažinusi, kad nors tuomet jau trejus metus atstovavo Sakartvelui, jame niekada nebuvo. Neaišku, ar čiuožėja lankėsi šioje šalyje vėliau.

„Dar nesuprantu, kas įvyko, esu šoke, bet darbas atsiperka. Labai jaudinausi prieš pasirodymą, psichologiškai buvo labai sunku. Po pasirodymo užplūdo emocijos. Džiaugiuosi, kad įveikiau pati save. Negalvojau, laimėjau ar ne. Mano programa nebuvo tobula, visiškai švari“, – po triumfo kalbėjo A. Gubanova.

Sidabrą iškovojusi L. Hendrickx neslėpė apmaudo: „Tikrai nesu laiminga. Norėjau parodyti gerą programą ir to nepadariau. Labai nusivyliau, nes buvau tikra, kad viskas bus gerai. Treniruotės buvo labai sėkmingos. Tačiau padariau dvi dideles klaidas ir viskas sugriuvo.“

Skaityti visą pranešimą